Dusan Tadic kan Fenerbahce al na één jaar verlaten voor bijzonder avontuur | OneFootball

Dusan Tadic kan Fenerbahce al na één jaar verlaten voor bijzonder avontuur | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·11 de maio de 2024

Dusan Tadic kan Fenerbahce al na één jaar verlaten voor bijzonder avontuur

Imagem do artigo:Dusan Tadic kan Fenerbahce al na één jaar verlaten voor bijzonder avontuur
Imagem do artigo:Dusan Tadic kan Fenerbahce al na één jaar verlaten voor bijzonder avontuur

© IMAGO

Dusan Tadic heeft de optie om komende zomer in de MLS aan de slag te gaan. De aanvallende middenvelder annex buitenspeler van Fenerbahce kwam afgelopen zomer nog over van Ajax en maakte in zijn eerste seizoen direct indruk in Turkije. Als het aan Fenerbahce ligt, blijft Tadic in Turkije. Ondanks de toenemende interesse.


Vídeos OneFootball


Hoewel de jaren beginnen te tellen voor Tadic, lijkt de 35-jarige Serviër met de dag fitter te worden. De aanvaller kwam afgelopen zomer transfervrij over van Ajax en speelde sinds zijn komst naar Fenerbahce al liefst 53(!) wedstrijden dit seizoen. Dit heeft mede te maken met het feit dat Fenerbahce dit seizoen in de tweede voorronde van de Conference League instroomde en het uiteindelijk schopte tot de kwartfinale, waar het uiteindelijk werd uitgeschakeld door de huidige finalist Olympiakos.

Met vijftien doelpunten en veertien assists behoort Tadic dit seizoen tot een van de meest productieve spelers in Turkije. Zijn vertrek zou dan ook een groot gemis zijn voor Fenerbahce, dat lang meestreed voor de landstitel. De Turkse topclub verloor dit seizoen slechts één keer en heeft als nummer twee maar liefst negentig punten weten te pakken vooralsnog. Fenerbahce is dan ook al zeker van een plek in de voorrondes van de Champions League.

De kans is echter groot dat Fenerbahce de voorrondes in zal gaan zonder Tadic. De 106-voudig international staat op de radar van meerdere clubs uit de MLS, melden Turkse media. Om welke clubs het precies gaan, is niet duidelijk. Tadic heeft in principe nog een contract tot medio 2025 in Istanbul, waardoor Fenerbahce stevig in de schoenen staat.

Door de toenemende interesse vanuit de MLS kan Fenerbahce hoog in gaan zetten. Tadic vertegenwoordigt op dit moment een Estimated Transfer Value van 9,9 miljoen euro. Terwijl Ajax hem afgelopen zomer nog gratis de deur uit liet gaan. Mede door zijn leeftijd en zijn naderende contracteinde neemt de ETV van Tadic langzaam maar zeker af de komende maanden.

Saiba mais sobre o veículo