Devyne Rensch laat zich voor het eerst zelf uit over transfervrij vertrek bij Ajax | OneFootball

Devyne Rensch laat zich voor het eerst zelf uit over transfervrij vertrek bij Ajax | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·17 de setembro de 2024

Devyne Rensch laat zich voor het eerst zelf uit over transfervrij vertrek bij Ajax

Imagem do artigo:Devyne Rensch laat zich voor het eerst zelf uit over transfervrij vertrek bij Ajax

© Videostill ESPN

Devyne Rensch zit niet te wachten op een transfervrij vertrek bij Ajax. De rechtsback heeft een aflopend contract in Amsterdam en kan daarom na dit seizoen gaan en staan waar hij wil. De insteek is echter om zijn aflopende verbintenis te verlengen, vertelt Rensch in gesprek met het Algemeen Dagblad.


Vídeos OneFootball


Rensch bevestigt dat Ajax graag langer met hem door wil. "Ik ben een kind van de club. Het zou ook raar zijn als ze niet willen verlengen”, stelt de captain van Jong Oranje, die benadrukt dat het contact altijd is gebleven. "We zijn altijd in gesprek. Over het contract en over andere zaken. Mijn zaakwaarnemer praat vooral met technisch directeur Alex Kroes. Ze gaan nu ook met elkaar zitten als het goed is. Wanneer, of hoe of wat weet ik niet."

Of het goedkomt, durft de 21-jarige verdediger echter niet met zekerheid te zeggen. "Wat ik zeg: ik ben bij deze club opgegroeid en doorgebroken. Een jongen van de club. Dan zou het raar zijn als we er niet uit zouden komen. We gaan het zien." Hij zegt hetzelfde te denken als Ryan Gravenberch, die een aantal jaar geleden zei niet te willen vertrekken bij Ajax zonder dat de club een transfersom aan hem overhield. "Zo denk ik ook. Ik wil heel graag dat als ik op een dag vertrek, Ajax een mooi bedrag aan mij verdient. Het is alleen niet zo dat ik blind kan bijtekenen. Alle puzzelstukjes moeten eerst goed vallen.”

De enkelvoudig Oranje-international is nog negen wedstrijden verwijderd van de mijlpaal van honderd Eredivisie-duels. Dit seizoen speelde hij echter nog geen wedstrijd in de Eredivisie. Tegen sc Heerenveen (1-0 winst) en NAC Breda (2-1 verlies) bleef Rensch op de bank, terwijl de wedstrijden tegen FC Utrecht en Feyenoord werden uitgesteld vanwege de stakingen van de politie.

"Ik sta nog op nul dit seizoen. Dat is balen", zegt Rensch er zelf over. "We hoorden het voor de wedstrijd tegen Jong Georgië in het hotel, voor de maaltijd. Het is teleurstellend. Ik had het er meteen met Noah Ohio (spits van FC Utrecht, red.) over, maar we kunnen het niet omdraaien. Gevolg is dat we met Ajax een maand geen eredivisiewedstrijd spelen. Dat is wel bizar, hè.”

Saiba mais sobre o veículo