Deense enclave moet Eriksen overtuigen om Ajax links te laten liggen | OneFootball

Deense enclave moet Eriksen overtuigen om Ajax links te laten liggen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·24 de junho de 2024

Deense enclave moet Eriksen overtuigen om Ajax links te laten liggen

Imagem do artigo:Deense enclave moet Eriksen overtuigen om Ajax links te laten liggen
Imagem do artigo:Deense enclave moet Eriksen overtuigen om Ajax links te laten liggen
Imagem do artigo:Deense enclave moet Eriksen overtuigen om Ajax links te laten liggen

© IMAGO

Christian Eriksen is getipt bij Anderlecht. Volgens journalist Frank Raes moet de 32-jarige middenvelder Manchester United verruilen voor de Belgische topclub. Eriksen zit op Old Trafford op een zijspoor en mag naar verluidt transfervrij vertrekken. Eerder werd hij ook al in verband gebracht met een terugkeer naar Ajax, waar hij tussen 2009 en 2013 speelde.


Vídeos OneFootball


De toekomst van Eriksen is nog altijd onduidelijk. Het is geruime tijd bekend dat Manchester United de Deens international wil slijten vanwege zijn forse jaarsalaris, waarmee hij flink op de begroting drukt. Eriksen staat nog tot medio 2025 onder contract op Old Trafford, maar de Engelse topclub zou hem naar verluidt transfervrij willen laten gaan. Hij vertegenwoordigt momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van 9,6 miljoen euro.

"Het lijkt mij echt wel iets mocht hij in de herfst van zijn carrière terug naar de Lage Landen komen", vertelt Raes in de podcast MIDMID Meister. "Ajax bijvoorbeeld, of Anderlecht. Waarom niet? De Deense connectie is er, dus komen zou ik zeggen. De lust om te voetballen is er wel nog. Hij spreekt ook nog altijd perfect Nederlands."

Anderlecht krijg steeds meer Deense invloeden en dit kan ook de reden zijn waarom men de Belgische topclub goede papieren heeft voor de komst van Eriksen. Collega-internationals Thomas Delaney, Kasper Schmeichel en Kasper Dolberg staan al onder contract bij Anderlecht, waar Brian Riemer sinds december 2022 aan het roer staat als eindverantwoordelijke.

Riemer werkte al met Eriksen nauw samen toen de ervaren spelmaker een half jaar onder contract stond bij Brentford. De 45-jarige oefenmeester was destijds assistent-trainer bij de Premier League-club. Eriksen verkaste in de zomer van 2022 naar Manchester United, waar hij afgelopen seizoen uit de basis werd gespeeld door Kobbie Mainoo en niet verder kwam dan 1604 minuten verdeeld over 30 wedstrijden (2 goals, 3 assists).

Saiba mais sobre o veículo