De Telegraaf: Potter ook in beeld bij Feyenoord als opvolger Arne Slot | OneFootball

De Telegraaf: Potter ook in beeld bij Feyenoord als opvolger Arne Slot | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·30 de abril de 2024

De Telegraaf: Potter ook in beeld bij Feyenoord als opvolger Arne Slot

Imagem do artigo:De Telegraaf: Potter ook in beeld bij Feyenoord als opvolger Arne Slot
Imagem do artigo:De Telegraaf: Potter ook in beeld bij Feyenoord als opvolger Arne Slot

© IMAGO

Graham Potter is ook in beeld bij Feyenoord, weet Marcel van der Kraan. De journalist van De Telegraaf meldt dat zowel Potter als Marino Pusic 'heel erg in beeld' is om Arne Slot op te volgen bij de club uit Rotterdam. Slot staat voor een overgang naar Liverpool, dat dertien tot vijftien miljoen euro betaalt voor de oefenmeester.


Vídeos OneFootball


Van der Kraan stelt dat Potter 'een grotere kans maakt om naar Feyenoord te gaan dan naar Ajax'. De chef sport heeft zijn bedenkingen over een dienstverband bij Ajax, aangezien de organisatie momenteel in wanorde verkeert. Sinds zijn tijd bij Chelsea, waar de organisatie eveneens niet top in orde was, is de Engelsman huiverig om opnieuw in een dergelijke omgeving aan de slag te gaan. "Zijn volgende stap moet bij een club zijn die helemaal top is in zijn ogen. Dat is Feyenoord wel", aldus Van der Kraan.

Zijn volgende stap moet bij een club zijn die helemaal top is in zijn ogen. Dat is Feyenoord wel

- Graham Potter is volgens Marcel van der Kraan dichter bij een dienstverband bij Feyenoord dan een functie bij Ajax

Potter werd op 8 september 2022 aangesteld als manager van Chelsea, na het ontslag van Thomas Tuchel. Ook Potter kon de Londense club echter niet op de rit krijgen en op 18 februari werd besloten de 48-jarige keuzeheer alweer te laten gaan. Sindsdien zit de voormalig trainer van onder meer Brighton & Hove Albion en Swansea City zonder baan.

Potter wordt de laatste maanden ook veelvuldig in verband gebracht met Ajax. De Amsterdamse club is op zoek naar een vervanger van John van 't Schip, die na dit seizoen in een andere rol bij Ajax door wil. De Engelsman veegde de eerste aanbieding van de Amsterdamse club echter van tafel omdat deze niet aan zijn eisen voldeed. De huidige nummer vijf van Nederland zou inmiddels een tweede aanbieding hebben neergelegd.

Het enige gevaar voor Feyenoord is dat Potter ook wordt genoemd bij Manchester United, waar Erik ten Hag onder zware druk staat. "Hij heeft eerder in het buitenland een club onder zijn hoede gehad, in Zweden (Östersunds, red.), dus hij is niet bang om naar het buitenland te gaan. Maar als hij een van de echte kandidaten wordt en Manchester United krijgt een vacature als Ten Hag weggaat, dan gaat Potter denk ik liever naar Manchester United."

Naast Potter wordt ook Pusic door Van der Kraan genoemd als mogelijke opvolger van Slot. De voormalig speler van onder meer De Graafschap en Go Ahead Eagles fungeerde al jaren als assistent-trainer onder de naar Liverpool vertrekkende trainer en wordt geroemd als een 'people manager' die geweldig in de groep ligt bij Feyenoord. Hij heeft sinds eind oktober het heft in handen bij Shakhtar Donetsk. Met die club staat Pusic momenteel bovenaan in de Oekraïense comeptitie. De voorsprong op nummer twee Dynamo Kyiv bedraagt met nog vijf wedstrijden te gaan vier punten.

Saiba mais sobre o veículo