Davy Klaassen doet boekje open: 'Als hij naar Ajax was gekomen, dan had ik hier niet gezeten' | OneFootball

Davy Klaassen doet boekje open: 'Als hij naar Ajax was gekomen, dan had ik hier niet gezeten' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·28 de outubro de 2024

Davy Klaassen doet boekje open: 'Als hij naar Ajax was gekomen, dan had ik hier niet gezeten'

Imagem do artigo:Davy Klaassen doet boekje open: 'Als hij naar Ajax was gekomen, dan had ik hier niet gezeten'
Imagem do artigo:Davy Klaassen doet boekje open: 'Als hij naar Ajax was gekomen, dan had ik hier niet gezeten'

© IMAGO

Davy Klaassen is dit seizoen weer van onschatbare waarde voor Ajax. Het lijkt soms alsof de aanvallende middenvelder eigenlijk niet is weggeweest. Toch had het weinig gescheeld of Klaassen was afgelopen zomer nooit teruggekeerd naar Ajax. Dat alles had te maken met de afgeketste transfer van Kameldeen Sulemana op het allerlaatste moment.


Vídeos OneFootball


Klaassen kroonde zich zondag tot de held van Ajax door als matchwinner uit de bus te komen in de wedstrijd tegen Willem II in de Eredivisie. De ervaren middenvelder, die inmiddels 31 jaar is, keerde afgelopen zomer voor de tweede keer terug bij de Amsterdammers. Voor Klaassen had het echter zomaar anders kunnen lopen, en hij beseft maar al te goed dat zijn loopbaan in een andere richting had kunnen gaan. Zijn terugkeer naar Nederland kwam na een kort verblijf bij Inter, waar hij maar één seizoen bleef.

De keuze om weer naar Nederland te komen, en specifiek naar Ajax, was voor Klaassen duidelijk. "Als ik in het buitenland ben, zie ik altijd in dat Amsterdam eigenlijk het mooiste is", vertelde hij in een interview met ESPN. Deze sterke band met de stad en de club bleek doorslaggevend, vooral omdat hij zijn conditie aanvankelijk alleen op peil hield bij Ajax zonder zekerheid over een contract. Toch maakte hij indruk op trainer Francesco Farioli, wat uiteindelijk resulteerde in een officiële terugkeer naar zijn oude club. "Ik was fit en kon gelijk instromen. Dat is denk ik het belangrijkste," aldus Klaassen.

Toch leek een terugkeer naar Ajax voor Klaassen allerminst zeker. De aanvallende middenvelder twijfelde of hij de kans zou krijgen, omdat de club plannen had om Sulemana binnen te halen als vervanger van Steven Bergwijn. "Dat gevoel heb ik wel, ja. Als Sulemana was gekomen had ik hier niet gezeten," legt Klaassen uit, die het met een knipoog relativeert. Uiteindelijk bleek de deal met Sulemana niet door te gaan, waardoor Klaassen alsnog zijn rentree kon maken in Amsterdam.

Klaassen is daarnaast ook een uitgesproken supporter van Francesco Farioli, de nieuwe trainer van Ajax. Farioli wordt vaak bekritiseerd vanwege zijn vele wissels en tactische keuzes, maar Klaassen ziet hierin juist de kracht van de Italiaanse coach. "Hij heeft heel veel vertrouwen in iedereen en ziet dat het team als geheel heel belangrijk is. Je ziet ook in veel wedstrijden dat de jongens die erin komen de wedstrijd kunnen beslissen," zegt Klaassen, die opmerkt dat Farioli dit altijd helder uitlegt aan het team. Hierdoor voelt het hele team zich betrokken, wat voor een positieve sfeer binnen de selectie zorgt.

Ondanks het vertrouwen in de trainer, ziet Klaassen ook ruimte voor verbetering in het spel van Ajax. “Maar je kan niet van nul naar honderd in twee maanden tijd,” benadrukt hij. De middenvelder geeft aan dat Ajax probeert druk te zetten, ook al lukt dit niet altijd even goed. Het belangrijkste, volgens hem, is om als team compact te blijven als het niet lukt, om zo het aantal tegendoelpunten te verminderen. Hij beschrijft Farioli als een "vernieuwende Italiaanse trainer" die de club nieuwe inzichten brengt. Klaassen ziet de progressie onder de coach en kijkt met vertrouwen naar de toekomst van Ajax.

Saiba mais sobre o veículo