"Dan wordt het een thema, terwijl dat het helemaal niet is" | OneFootball

"Dan wordt het een thema, terwijl dat het helemaal niet is" | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·05 de outubro de 2024

"Dan wordt het een thema, terwijl dat het helemaal niet is"

Imagem do artigo:"Dan wordt het een thema, terwijl dat het helemaal niet is"

Binnen Het Legioen lijken er twee kampen te zijn op het gebied van de keeperskwestie: waar de ene groep Justin Bijlow graag ziet terugkeren onder de lat, zijn veel mensen ook tevreden met de voorkeur voor Timon Wellenreuther. Bij iedere fout van de Duitse doelman klinken de discussies weer op sociale media, maar volgens de commentatoren van RTV Rijnmond is het iets dat vooral bij de fans speelt. Binnen de selectie heerst hier geen onrust over.

"Was het eigenlijk een penalty? Het was natuurlijk wel een domme fout van Wellenreuther", stelt Jesse van Someren in Podcast Feyenoord. Dennis Kranenburg heeft zijn antwoord klaar: "Ik vind dat je hem als keeper of vast moet pakken, en anders gewoon wegboksen. Als je hem in tweede instantie moet pakken met zoveel spelers voor je neus, dan moet je naar de grond en zitten spelers er kort op. Dan heb je de kans dat je contact maakt en krijg je zo’n lullige penalty tegen. Dat geeft dan gelijk voer voor discussie."


Vídeos OneFootball


"Is die discussie er nou echt of maken wij dat ervan", vraagt collega Dennis van Eersel zich af. "Het is ook een beetje papegaaien-gedrag, want hij keept gewoon een goede wedstrijd. Er ligt zo’n vergrootglas op hem, maar dat is vooral van buitenaf. Iedereen herhaalt het bij elk momentje van hem. Dan wordt het een thema, terwijl dat het helemaal niet is." Kranenburg: "Er zijn natuurlijk wel wedstrijden geweest waarin hij fouten heeft gemaakt en ook in de opbouw ziet het er wat trager uit. Bij een ploeg die al niet van het zelfvertrouwen blaakt, dan zorgen die momenten er wel voor dat het mee gaat spelen."

Afgelopen woensdag wist Wellenreuther zijn fout wel zelf goed te maken. "Hij was wederom niet heel goed ingeschoten, maar ook wel minder slecht dan die van Ueda. Hij was gewoon goed gepakt." De doelman zelf vond het niet eens een penalty, maar was vervolgens wel blij dat hij hem kon stoppen. "Hij wachtte niet en schoot direct, daarom ging ik naar de hoek. Gelukkig koos ik de juiste. Ik wil een penalty altijd stoppen, ook als iemand anders hem veroorzaakt."

Saiba mais sobre o veículo