Cristiano Ronaldo neemt verrassende beslissing, vlak voor vrije trap tegen Frankrijk | OneFootball

Icon: FCUpdate

FCUpdate

·05 de julho de 2024

Imagem do artigo:Cristiano Ronaldo neemt verrassende beslissing, vlak voor vrije trap tegen Frankrijk

Een opvallend moment in de wedstrijd tussen Portugal en Frankrijk. Een vrije trap uit kansrijke positie voor Portugal werd niet genomen door Cristiano Ronaldo, maar door Bruno Fernandes.

Met name na de achtste finale tegen Slovenië werd veel gezegd en geschreven over de vrije trappen van Ronaldo. Van de zestig vrije trappen die hij tot dusver heeft genomen op internationale eindtoernooien leidde slechts eentje tot een doelpunt. Dat was op het WK 2018 in de spectaculaire wedstrijd tegen Spanje (3-3).

Velen vroegen zich af waarom Ronaldo de vrije trappen bleef nemen ondanks zijn slechte statistiek. Wellicht kan de vedette zich wel vinden in de kritiek. Hij stond in de houding om vier minuten voor de rust de vrije trap te nemen tegen Frankrijk, maar gaf uiteindelijk zijn zegen aan Fernandes. De bal vloog naast het doel van Mike Maignan.