Christian Eriksen geeft in interview met ESPN duidelijk aan waar zijn toekomst ligt | OneFootball

Christian Eriksen geeft in interview met ESPN duidelijk aan waar zijn toekomst ligt | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·29 de julho de 2024

Christian Eriksen geeft in interview met ESPN duidelijk aan waar zijn toekomst ligt

Imagem do artigo:Christian Eriksen geeft in interview met ESPN duidelijk aan waar zijn toekomst ligt
Imagem do artigo:Christian Eriksen geeft in interview met ESPN duidelijk aan waar zijn toekomst ligt

© IMAGO

Christian Eriksen blijft voorlopig 'gewoon' bij Manchester United. De 32-jarige middenvelder wordt de laatste tijd in verband gebracht met een terugkeer naar Ajax en een overstap naar Anderlecht. De Deen staat echter tot medio 2025 onder contract in Manchester en laat blijken dit gewoon te willen uitdienen.


Vídeos OneFootball


"Ik heb nog een contract voor een jaar, dus ik ben gewoon speler van United. Er is me niet verteld dat ik moet vertrekken of dat ze hier mijn contract willen verlengen", zegt Eriksen in gesprek met ESPN. "Ik voel me hier goed. Mijn gezin heeft het ook goed in Manchester en United is een mooie club."

De woorden van Eriksen staan haaks op eerdere berichtgeving in de Engelse media. Die meldden afgelopen weekend dat United bereid was de spelmaker voor een opvallend laag bedrag van de hand te doen. De club van Erik ten Hag zou biedingen vanaf vijf miljoen euro accepteren. De Estimated Transfer Value (ETV) van Eriksen bedraagt 7,9 miljoen euro.

De Belgische krant Het Nieuwsblad schreef onlangs over de interesse van Ajax en Anderlecht en wist daarbij te melden dat de club uit Brussel om meerdere redenen een streepje voor heeft op de Amsterdammers. Ten eerste is er een 'Deense connectie' in het Lotto Park. Eriksen kan in de Belgische hoofdstad samen komen te spelen met landgenoten Mads Kikkenborg, Anders Dreyer en Kasper Dolberg.

Ook heeft hij een goede relatie met hoofdtrainer Brian Riemer. "Na zijn hartaanval op Euro 2020 en het inbrengen van zijn defibrillator vond Eriksen namelijk onderdak bij Brentford, waar Riemer toen assistent was", schetst de Belgische krant. De Deense oefenmeester sprak zich eerder in gesprek met La Dernière Heure al positief uit over de middenvelder. "Hij is een geweldige speler. Ik heb al drie jaar contact met hem." Daarnaast speelt ook de vriendschap tussen Eriksen en Jan Vertonghen mee. De twee speelden met elkaar bij Ajax en Tottenham Hotspur en kunnen bij Anderlecht, waar de 37-jarige Belg aanvoerder is, herenigd worden.

Riemer liet zich na het oefenduel met Sint-Truiden ook uit over de eventuele komst van Eriksen. De trainer van Anderlecht liet doorschemeren hoop te koesteren op een stunt op de transfermarkt. "Transferperiodes zijn gekke verschijnsels", zei hij bij DAZN. "Vorig jaar had ook niemand verwacht dat Thorgan Hazard hier zou zijn, tot het de laatste dag toch gebeurde. Net als bij Kasper Schmeichel. Deuren openen en sluiten zich snel." Schmeichel werd overigens anderhalve week geleden transfervrij opgepikt door Celtic, terwijl Hazard nog altijd in Brussel onder contract staat.

Saiba mais sobre o veículo