Britse pers kent geen genade met Erik ten Hag: ‘Hij miste de natuurlijke autoriteit’ | OneFootball

Britse pers kent geen genade met Erik ten Hag: ‘Hij miste de natuurlijke autoriteit’ | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·28 de outubro de 2024

Britse pers kent geen genade met Erik ten Hag: ‘Hij miste de natuurlijke autoriteit’

Imagem do artigo:Britse pers kent geen genade met Erik ten Hag: ‘Hij miste de natuurlijke autoriteit’

Het ontslag van Erik ten Hag als trainer van Manchester United is momenteel het onderwerp van gesprek in de Engelse media. De Nederlander wordt in de dagbladen verantwoordelijk gehouden voor de dramatische prestaties van The Red Devils. Ten Hag krijgt er dan ook flink van langs in de Britse pers.

“Erik ten Hag had het mis, Manchester United’s rampzalige seizoen heeft alles te maken met de manager” haalt The Independent uit naar de Nederlander. “Hij kreeg de touwtjes in handen op Old Trafford en is dus verantwoordelijk voor de resultaten. Ten Hag gaf een fortuin uit, maar zei steeds dat het geluk maar niet aan zijn zijde was en dat hem onrecht werd ongedaan.”


Vídeos OneFootball


The Daily Mirror benadrukt dat Ten Hag opgelopen zomer nog fors mocht spenderen bij de Engelse grootmacht. “Ten Hag is eruit geschopt na een dramatische start van het seizoen en ruim tweehonderd miljoen euro aan investeringen in de zomer.” The Daily Mail heeft het over ee ‘beschamende’ nederlaag in Londen en zag de onrust binnen de spelersgroep toenemen. “Belangrijke spelers hadden intern aangegeven hun bedenkingen te hebben over de werkwijze van Ten Hag.”

The Guardian zag dat Ten Hag goed begon bij Manchester United en in zijn eerste seizoen beslag wist te leggen op de EFL Cup. Daarna gingen de resultaten rap achteruit. De krant concludeert dat het bestuur van de club vond dat er geen excuses meer waren, waardoor deze beslissing is genomen. “Manchester United had na jaren weer hoop, maar slechts één overwinning in vijf wedstrijden, en acht doelpunten in negen duels, vertellen een ander verhaal”, somt The Guardian het huidige seizoen op.

Henry Winter, een prominente voetbaljournalist in Engeland, is van mening dat Manchester United niet anders kon dan Ten Hag ontslaan. “Bij een andere club met minder geduldige supporters was hij allang weg geweest. United gingen nergens heen onder hem. Het team miste identiteit, evenwicht, geloof en richting. De spelers die Ten Hag aantrok, hebben nog niets laten zien. Ten Hag is een sympathieke man, maar hij miste de natuurlijke autoriteit om een ​​United-manager te zijn.”

“Erik ten Hag raakte overweldigd bij Manchester United, een baan voor hem steeds een stukje onmogelijker werd”, kopt The Athletic. “Tegen het einde van Erik ten Hag werd zijn voetbal erdoor opgeslokt. Hij verlaat de club na twee voltooide seizoenen en twee prijzen (Carabao Cup en FA Cup, red.), een feit dat hij talloze keren herhaalde toen de ontevredenheid groter werd'”, haalt het Amerikaanse medium de recente perspraatjes van Ten Hag, waarin hij wees op zijn behaalde prijzen, aan.

Saiba mais sobre o veículo