Boskamp genomineerd voor Hall of Fame van Belgische Pro League | OneFootball

Boskamp genomineerd voor Hall of Fame van Belgische Pro League | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·14 de setembro de 2024

Boskamp genomineerd voor Hall of Fame van Belgische Pro League

Imagem do artigo:Boskamp genomineerd voor Hall of Fame van Belgische Pro League

Dit seizoen bestaat de Belgische Pro League vijftig jaar en dat viert de competitie met een Hall of Fame, waarin de tien grootste voetbaliconen sinds het ontstaan in 1974 worden vereeuwigd. In de lijst staan ook diverse oud-Feyenoorders: Jan Boskamp, Ruud Vormer, Thomas Buffel en Simon Tahamata.

Boskamp droeg in totaal 145 wedstrijden het shirt van Feyenoord, maar heeft in België zonder twijfel ook zijn sporen achtergelaten in de geschiedenis van het voetbal. In Rotterdam won de voormalig middenvelder de UEFA Cup, wereldbeker, KNVB Beker en werd hij drie keer landskampioen. In België speelde hij vervolgens 273 wedstrijden voor RWD Molenbeek en 68 wedstrijden voor Lierse SK. Na zijn voetbalcarrière stond Boskamp in België ook nog bij zeven verschillende teams aan het roer als trainer.


Vídeos OneFootball


Naast Boskamp maakt ook oud-Feyenoorder Vormer kans op een plekje in de Hall of Fame. Nadat de middenvelder in 2014 na 54 wedstrijden vertrok bij Feyenoord, speelde hij tot afgelopen zomer elk seizoen in België. De viervoudig international kwam in totaal 356 wedstrijden uit voor Club Brugge en speelde ook nog 40 wedstrijden voor Zulte Waregem.

Ook Buffel, die in totaal 102 wedstrijden speelde voor Feyenoord en ook nog met de club actief was in de UEFA Cup, kan worden vereeuwigd met een plekje in de Hall of Fame. Ten slotte is ook Tahamata, die tussen 1984 en 1987 bij Feyenoord onder contract stond, genomineerd.

Tot woensdag 16 oktober kan er hier gestemd worden door een top 3 te selecteren uit de 57 genomineerden. Uiteindelijk komt er een top 10 van voetballegendes die de meeste stemmen weten te verzamelen.

Saiba mais sobre o veículo