Bliksemvertrek aanstaande bij Ajax: verguisde Mislintat-aankoop mikt op transfer | OneFootball

Bliksemvertrek aanstaande bij Ajax: verguisde Mislintat-aankoop mikt op transfer | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·03 de julho de 2024

Bliksemvertrek aanstaande bij Ajax: verguisde Mislintat-aankoop mikt op transfer

Imagem do artigo:Bliksemvertrek aanstaande bij Ajax: verguisde Mislintat-aankoop mikt op transfer
Imagem do artigo:Bliksemvertrek aanstaande bij Ajax: verguisde Mislintat-aankoop mikt op transfer

© IMAGO

Jakov Medic lijkt bezig aan zijn laatste weken bij Ajax. De verdediger werd afgelopen zomer door de Amsterdamse club overgenomen van 1. FC Sankt Pauli, maar wist bij zijn nieuwe club niet te overtuigen. Desondanks staat Ajax niet onwelwillend tegenover een langer verblijf. Medic zelf wil echter graag een volgende stap maken.


Vídeos OneFootball


"De Kroaat maakt onder Francesco Farioli een prima indruk en hoeft niet ten koste van alles weg, ook al komt hij niet in aanmerking voor een basisplaats", schetsen Lentin Goodijk en Tim van Duijn in Voetbal International. "Zelf lijkt Medic wel te mikken op een vertrek uit Amsterdam. Voor de basisploeg zoekt Ajax een verdediger met meer ervaring op het hoogste niveau."

Ajax heeft zijn oog voor de verdediging onder meer laten vallen op Daniele Rugani. De Italiaanse journalist Alfredo Pedullà meldde dinsdagavond dat de 29-jarige centrumverdediger voor een vertrek bij Juventus staat. De stopper komt voor komend seizoen niet voor in de plannen van de Italiaanse grootmacht en mag, ondanks een tot medio 2026 doorlopend contract, uitkijken naar een nieuwe werkgever. Voetbal International bevestigt de eerdere berichtgeving van de Italiaanse journalist.

In Amsterdam lonkt een samenwerking met landgenoot Farioli, de nieuwe trainer van Ajax. “Farioli is erg gecharmeerd van de speler en heeft bij de clubleiding gevraagd om zijn komst”, wist Pedullà te melden. “Er zijn contacten tussen de clubs, maar op dit moment wil de Nederlandse club niet meer dan één miljoen euro salaris per jaar betalen.” Bij Al-Shabab uit Saudi-Arabië ligt een lucratief contract met een jaarsalaris van tussen de vijf en zes miljoen euro klaar voor de rechtsbenige verdediger.

Ajax hoopt Josip Sutalo deze zomer wél te slijten. De Kroatische verdediger kwam afgelopen zomer voor meer dan twintig miljoen euro over van Dinamo Zagreb, maar heeft vooralsnog amper indruk weten te maken. De 24-jarige mandekker is echter zelf niet van plan te vertrekken: “Ajax boort de contacten aan om een club voor hem te vinden, maar wat niet meehelpt, is dat Sutalo zelf andere plannen heeft en vooralsnog niet wil vertrekken uit Amsterdam. Hij lijkt onder Farioli op revanche te mikken”

Saiba mais sobre o veículo