Belgische defensie onder vuur: 'L'Equipe geeft strenge beoordeling' | OneFootball

Belgische defensie onder vuur: 'L'Equipe geeft strenge beoordeling' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·10 de setembro de 2024

Belgische defensie onder vuur: 'L'Equipe geeft strenge beoordeling'

Imagem do artigo:Belgische defensie onder vuur: 'L'Equipe geeft strenge beoordeling'

Na de teleurstellende 2-0 nederlaag van de Rode Duivels tegen Frankrijk kreeg de Belgische verdediging op z'n zachtst gezegd weinig lof van de Franse krant L'Equipe.

Kevin De Bruyne was de enige speler die enigszins positief werd beoordeeld met een score van 6 op 10. De rest van de ploeg kreeg beduidend lagere cijfers.


Vídeos OneFootball


Wout Faes en Koen Casteels ontvingen beiden een krappe 5, wat een net voldoende betekent. De cijfers voor de overige spelers waren nog minder opbeurend.

Jeremy Doku, André Onana, en Timothy Castagne kregen een 4, terwijl Dodi Lukebakio, Loïs Openda, Arthur Theate en Youri Tielemans slechts een 3 kregen. Zeno Debast kreeg de laagste score van allemaal, met een teleurstellende 2.

Volgens L'Equipe had de Belgische defensie ernstige tekortkomingen. Ondanks een goede start en kansen in de eerste 25 minuten, toonden de Belgen zowel collectieve als individuele zwaktes.

Naarmate Frankrijk een versnelling hoger schakelde, werd de Belgische verdediging bijzonder kwetsbaar. België heeft nu tien van hun jongste elf wedstrijden verloren tegen landen uit de top drie van de FIFA-ranking.

Saiba mais sobre o veículo