Barcelona moet bij vertrek van uitblinker van vorig seizoen aankloppen bij PSV | OneFootball

Barcelona moet bij vertrek van uitblinker van vorig seizoen aankloppen bij PSV | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·24 de junho de 2024

Barcelona moet bij vertrek van uitblinker van vorig seizoen aankloppen bij PSV

Imagem do artigo:Barcelona moet bij vertrek van uitblinker van vorig seizoen aankloppen bij PSV
Imagem do artigo:Barcelona moet bij vertrek van uitblinker van vorig seizoen aankloppen bij PSV
Imagem do artigo:Barcelona moet bij vertrek van uitblinker van vorig seizoen aankloppen bij PSV

© IMAGO

Bij Barcelona heerst nog altijd veel onduidelijkheid over de toekomst van João Cancelo. De back werd afgelopen seizoen gehuurd van Manchester City en maakte in Catalonië een sterke indruk. De clubleiding probeert dan ook met man en macht om de dertigjarige Portugees langer te binden, maar tot dusver is er nog geen witte rook uit de schoorsteen gekomen. Mocht Cancelo onhaalbaar blijken, dan lijkt Jordan Teze van PSV een goed alternatief.


Vídeos OneFootball


Cancelo werd in eerste instantie gehuurd met een koopoptie, maar de clubs besloten deze te schrappen, omdat Barcelona anders niet kon voldoen aan de Financial Fair Play-regels. Volgens Mundo Deportivo wil Barcelona wel langer door met Cancelo, maar alleen als het weer een huurdeal zonder verplichte koopoptie betreft. De verdediger wil op zijn beurt graag door in het Spotify Camp Nou, maar het is maar de vraag of men in Manchester akkoord gaat met de gestelde voorwaarden.

Het is namelijk aannemelijk dat the Citizens graag af willen van Cancelo, nadat hij in A Bola snoeihard uithaalde naar de landskampioen van Engeland. “Er zijn leugens verteld”, brieste hij over trainer Josep Guardiola's openlijke kritiek op Cancelo, die het volgens de Spanjaard moeilijk zou kunnen verkroppen dat Nathan Aké en Rico Lewis de voorkeur boven hem kregen. “Ik ben nooit een slechte ploeggenoot geweest, je mag het hen allebei vragen. Ik heb geen superioriteits- of inferioriteitscomplex naar hen toe, dat is de mening van de manager.”

João Cancelo was afgelopen seizoen een van de beste backs van LaLiga.

Dat men in Barcelona graag langer met Cancelo door wil, is goed te begrijpen. De rechtspoot was afgelopen seizoen de vijfde best presterende back van LaLiga, achter onder meer Lucas Vázquez (Real Madrid) en Eric Garcia (Girona). De jeugdexponent van Benfica hield zich defensief goed staande, terwijl hij ook aanvallend aan het spel van Barcelona bijdroeg. Uitblinken deed Cancelo onder meer in het geven van voorzetten en het voorbij dribbelen van zijn tegenstanders.

Mocht het echter niet lukken om met City tot een vergelijk te komen, dan blijkt uit data van SciSports dat Teze van PSV een goed alternatief kan zijn. De 24-jarige verdediger blonk afgelopen seizoen tevens uit in Eindhoven en was de zesde beste back van de Eredivisie. Teze wist onder meer veel goede passes af te leveren en uitstekend positie te kiezen in verdedigende en aanvallende situaties.

Jordan Teze en João Cancelo hebben zeer overeenkomstige speelstijlen.

De viervoudig Oranje-international heeft bovendien dezelfde speelstijl als Cancelo. Beiden gedragen zich als aanvallende back en omgekeerde vleugelverdediger. Dit wil zeggen dat ze zich veel melden in aanvallende situaties door zowel buitenom als binnendoor bij hun buitenspeler te gaan. Ze noteren allebei relatief weinig verdedigende acties zoals tackles en kopduels.

Het is daarom ook niet gek dat Barcelona volgens de Career Advice Tool van SciSports een uitstekende bestemming is voor Teze, die tot medio 2025 vastligt bij PSV. De Catalaanse club heeft een Club Fit van 82 met de rechtsback van PSV. Bij de Spaanse topclub kan hij zich onder meer uitstekend ontwikkelen, terwijl naast de speelstijl ook de formatie goed bij hem past. Alleen de kans op speeltijd valt nu nog wat tegen, maar deze zou beter worden als Cancelo daadwerkelijk niet terugkeert naar Barcelona.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

Saiba mais sobre o veículo