AZFanpage

·29 de setembro de 2024

AZ in eigen huis onnodig onderuit tegen FC Utrecht

Imagem do artigo:AZ in eigen huis onnodig onderuit tegen FC Utrecht

AZ is er vanavond niet geslaagd te winnen van FC Utrecht. In eigen huis ging het kansen missende equipe van Maarten Martens met 1-2 onderuit tegen de Domstelingen. Parrott zette de thuisploeg nog wel op voorsprong, maar Cathline en Aaronson bezorgden Ron Jans de drie punten.

In een niet heel vermakelijke eerste helft was AZ de bovenliggende partij. De Alkmaarders kregen de meeste kansen en kwamen halverwege het eerste bedrijf aan de leiding. Goed door jagen van Mijnans zorgde voor verwarring in de Utrechtse defensie, waarna Parrott de bal eenvoudig in een leeg doel kon schuiven.

De thuisploeg bleef hierna de bovenliggende partij, al kwam Utrecht tien minuetn later langszij. Cathline kon vanaf de linkerkant te makkelijk naar binnen dribbelen en schoot vervolgens via een been de bal achter de kansloze Owusu-Oduro.

In de tweede helft begon de ploeg van Martens weer vol goede moed, maar kreeg het tien minuten na rust wederom een tegentreffer te incasseren. Na slordig balverlies van Addai voorin sloegen de Domstedelingen in de omschakeling toe en was het Aaronson die raak schoot.

Door deze treffer moest AZ in de achtervolging en dat leverde een aantal grote kansen op, alleen schoten Addai en Van Bommel in kansrijke positie over. De jacht op de gelijkmaker zorgde er ook voor dat er aan de andere kant ruimte ontstond en daar profiteerde FC Utrecht bijna van, alleen raakten de bezoekers twee keer binnen vijf seconden de lat.

Dat wat de bezoekers konden deed AZ ook tien minuten voor tijd. Uit een corner kopte Moller Wolfe twee keer achter elkaar op de onderkant van de lat, waarmee er weer twee grote kansen verloren gingen. Ook in de slotfase bleven de Alkmaarders zoeken naar een treffer, die ook zeker verdiend was gezien het grote aantal kansen die de Alkmaarders onbenut lieten.

Ondanks het overwicht en de kansen wisten de gastheren niet meer te scoren, waardoor het drie dure punten morste in de strijd om de bovenste plekken. Door de overwinning nemen de Domstelingen zelfs de tweede plek over van AZ.