AS Roma ziet in Oranje-international ideale opvolger van Romelu Lukaku | OneFootball

AS Roma ziet in Oranje-international ideale opvolger van Romelu Lukaku | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·29 de agosto de 2024

AS Roma ziet in Oranje-international ideale opvolger van Romelu Lukaku

Imagem do artigo:AS Roma ziet in Oranje-international ideale opvolger van Romelu Lukaku
Imagem do artigo:AS Roma ziet in Oranje-international ideale opvolger van Romelu Lukaku

© IMAGO

AS Roma heeft Arnaut Danjuma in het vizier, meldt Foot Mercato. De 27-jarige aanvaller wist vorig seizoen op huurbasis bij Everton geen potten te breken, maar is deze voetbaljaargang goed begonnen bij Villarreal. In de eerste drie wedstrijden van de Spaanse subtopper wist hij twee keer te scoren.


Vídeos OneFootball


Zodoende groeit het vertrouwen in het kunnen van de Nederlander bij andere clubs. Naast AS Roma hebben ook Olympique Lyon, Lille OSC en een niet nader genoemde Europese club hem in het vizier. In Rome probeert men Danjuma, die nog tot medio 2026 vastligt in Spanje, middels een huurconstructie aan te trekken.

De Romeinen zijn dringend op zoek naar een vervanger voor Romelu Lukaku, die vorig jaar op huurbasis bij Roma speelde en nu op het punt staat naar Napoli over te stappen. De 31-jarige Belg speelde 47 wedstrijden voor i Giallorossi en was daarin goed voor 21 goals en 4 assists. De Italiaanse club versterkte zich eerder al met Artem Dovbyk, die voor ruim dertig miljoen euro overkwam van Girona.

Danjuma speelt sinds de zomer van 2021 voor Villarreal, dat hem voor 23,5 miljoen euro overnam van Bournemouth. Mede door blessureleed kon hij zijn relatief goede begin bij el Submarino Amarillo echter geen vervolg geven. Het afgelopen anderhalf jaar werd de zesvoudig international (twee goals) achtereenvolgens met weinig succes verhuurd aan Tottenham Hotspur en Everton.

Saiba mais sobre o veículo