Antwerpse derby escaleert ook buiten het stadion, Beerschot mag fikse straf verwachten | OneFootball

Antwerpse derby escaleert ook buiten het stadion, Beerschot mag fikse straf verwachten | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·29 de setembro de 2024

Antwerpse derby escaleert ook buiten het stadion, Beerschot mag fikse straf verwachten

Imagem do artigo:Antwerpse derby escaleert ook buiten het stadion, Beerschot mag fikse straf verwachten

De derby tussen Antwerp en Beerschot liep zondagmiddag volledig uit de hand en moest een kwartier voor het einde worden stilgelegd. Beerschot-supporters gooiden meerdere vuurpijlen op het veld, waarop de scheidsrechter besloot de wedstrijd definitief te staken.

Na het beëindigen van de wedstrijd verzamelden zich volgens Het Nieuwsblad honderden Antwerpsupporters buiten het stadion om de Beerschot-supporters zogenaamd "uit te zwaaien". De situatie liep echter al snel uit de hand, waardoor de sfeer steeds grimmiger werd.


Vídeos OneFootball


Imagem do artigo:Antwerpse derby escaleert ook buiten het stadion, Beerschot mag fikse straf verwachten

De politie was dan ook massaal aanwezig om de rust te bewaren. Ze moesten uiteindelijk het waterkanon en traangas inzetten om de supporters van Antwerp weg te houden van de bussen met Beerschot-fans.

Hoewel de bussen met Beerschot-supporters uiteindelijk veilig vertrokken zijn, bleef de situatie buiten het stadion gespannen. Er ontstond een kat-en-muisspel tussen de Antwerpsupporters en de politie, waarbij herhaaldelijk zwaar vuurwerk werd gegooid.

De ongeregeldheden tijdens de Antwerpse derby kunnen zware gevolgen hebben voor Beerschot. De supporters die verantwoordelijk waren voor het gooien van vuurpijlen en het veroorzaken van de chaos zullen naar alle verwachting leiden tot disciplinaire sancties voor de club.

De wedstrijd werd dus tijdens een 4-0 voorsprong van Antwerp afgelast. Maandag wordt het laatste kwartier van de derby gespeeld, al is het mogelijk dat Beerschot nog forfait zal geven.

Saiba mais sobre o veículo