Alex Kroes wekt onbegrip: 'Hij creëert onwijs veel, waarom haalt Ajax hem niet? | OneFootball

Alex Kroes wekt onbegrip: 'Hij creëert onwijs veel, waarom haalt Ajax hem niet? | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·12 de setembro de 2024

Alex Kroes wekt onbegrip: 'Hij creëert onwijs veel, waarom haalt Ajax hem niet?

Imagem do artigo:Alex Kroes wekt onbegrip: 'Hij creëert onwijs veel, waarom haalt Ajax hem niet?
Imagem do artigo:Alex Kroes wekt onbegrip: 'Hij creëert onwijs veel, waarom haalt Ajax hem niet?

© Videostill ESPN

Bram van Polen verbaast zich over het feit dat Ajax geen serieuze poging heeft gedaan om Younes Namli aan te trekken. De aanvallende middenvelder annex vleugelspeler was transfervrij op te pikken nadat zijn contract bij PEC Zwolle afliep. Hij heeft contact gehad met Ajax, dat echter besloot niet door te pakken. Inmiddels heeft Namli besloten alsnog langer bij PEC te blijven.


Vídeos OneFootball


Van Polen, oud-teamgenoot van Namli, zag de terugkeer van Namli naar het MAC³PARK stadion absoluut niet aankomen: "PEC Zwolle mag daar hun handen mee dichtknijpen. Ik snap totaal niet dat andere clubs in de Eredivisie hem niet hebben opgehaald. Waarom zou je als Ajax deze jongen niet ophalen?", vraagt de oud-voetballer zich hardop af bij het ESPN-programma Voetbalpraat.

"Hij is balvast, intelligent, zijn positiespel is super goed, hij kan dribbelen als geen ander en hij creëert onwijs veel kansen", somt Van Polen de kwaliteiten van de dertigjarige Deen op. "Ik snap het niet, zo veel heb je er niet van in de Eredivisie", vindt de oud-verdediger, die ook vindt dat Namli een versterking voor Feyenoord had kunnen zijn. Hij noemt hem als vervanger van de geblesseerde Calvin Stengs. "Dan kan je hem oppikken... Ik verbaas mij erover. Ik denk dat je gaat verbazen hoe goed hij is", besluit hij.

Namli liet bij zijn terugkeer weten dat er door technisch directeur Gerry Hamstra en Hoofd Profscouting & Data Sander Jonkman flink is getrokken aan hem. "Vorige week stonden Gerry en Sander ineens bij me voor de deur. In hun handen hadden zij een speciale verrassing met mijn shirt, de aanvoerdersband, een door hen persoonlijk geschreven kaart en zelfs een shirtje voor mijn dochtertje. Dat gebaar raakte me ontzettend en gaf voor mij de doorslag om voor deze prachtige club toch nog een jaar te blijven spelen."

Saiba mais sobre o veículo