Ajax mag dromen van aanvallende versterking van 18 miljoen euro | OneFootball

Ajax mag dromen van aanvallende versterking van 18 miljoen euro | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·28 de outubro de 2024

Ajax mag dromen van aanvallende versterking van 18 miljoen euro

Imagem do artigo:Ajax mag dromen van aanvallende versterking van 18 miljoen euro
Imagem do artigo:Ajax mag dromen van aanvallende versterking van 18 miljoen euro

© IMAGO

De spoeling bij Ajax is dun voorin op de flanken door de blessure van Steven Berghuis en de uitgaande transfers van Carlos Forbs en Steven Bergwijn. De Amsterdammers slaagden er afgelopen zomer niet in om een extra buitenspeler aan trekken en willen hiervoor in de winter toeslaan. Ajax doet er goed aan om in zijn zoektocht bij AC Milan aan te kloppen. Volgens de data van SciSports dient zich met de perikelen rond Samuel Chukwueze een buitenkansje aan.


Vídeos OneFootball


Bij Ajax rouleert Francesco Farioli er op los, maar op de flanken heeft de Italiaanse oefenmeester niet bijster veel keuze. Bertrand Traoré werd transfervrij aangetrokken en daarachter staat Christian Rasmussen nog als rechtsbuiten. Op de linkerflank kan Farioli alleen beschikken over Mika Godts, nadat Bergwijn werd verkocht en Forbs werd verhuurd. Tot overmaat van ramp werd er geen vervanger ingelijfd, omdat Ajax naast Kamaldeen Sulemana greep.

In de jacht op een nieuwe buitenspeler werd Ajax al gelinkt aan César Huerta, die over een aflopende verbintenis beschikt bij zijn huidige werkgever UNAM Pumas. Daarnaast viel ook de naam van Antony, die twee jaar geleden voor een recordbedrag van 95 miljoen euro exlcusief bonussen naar Manchester United vertrok. Hoewel de Braziliaan open zou staan voor een terugkeer, twijfelt men bij Ajax over een eventuele rentree in de Johan Cruijff ArenA.

Volgens Engelse media is er bij Milan geen twijfel over Antony en willen de Italianen zelfs ruimte maken in hun selectie om de komst van de 24-jarige aanvaller te bekostigen. Milan zou namelijk openstaan voor de verkoop van Chukwueze, die vorig jaar nog voor twintig miljoen euro werd overgenomen van Villarreal. I Rossoneri wil volgens Italiaanse media achttien tot twintig miljoen euro terugzien voor de 25-jarige buitenspeler.

Uit de data van SciSports blijkt dat de situatie rond Chukwueze bij Milan uitkomst kan bieden voor Ajax. Volgens de Career Advice Tool van het data-analysebureau zijn de Amsterdammers met een Club Fit van 88 een uitstekende optie voor de Nigeriaans international om zijn carrière te vervolgen. Chukwueze lijkt er daarnaast ook goed aan te doen om een overstap naar de Premier League te overwegen, waar Crystal Palace (Club Fit van 89) en Aston Villa (Club Fit van 88) goede alternatieven zijn.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

Ajax is voor Chukwueze een geschikte optie op gebied van speeltijd én speelstijl. De linksbenige rechtsbuiten heeft met zijn Skill van 77,9 voldoende uitzicht op speelminuten op beide flanken in de Johan Cruijff ArenA. Hij blijft hiermee alle huidige buitenspelers, zoals Berghuis (Skill van 64,1) en Traoré (Skill van 66,4), van Ajax ruimschoots voor. Daarnaast past Chukwueze ook uitstekend in de spelopvatting die Farioli hanteert bij de Amsterdamse club.

Het prijskaartje van Chukwueze kan gezien de financiële situatie van Ajax nog een obstakel voor de Amsterdammers. Voor Bergwijn werd echter 21 miljoen euro geïncasseerd en daarnaast ging technisch directeur Alex Kroes volgens transfermarktexpert Fabrizio Romano akkoord met een koopoptie van twintig miljoen euro bij de afgeketste huurdeal van Sulemana.

De koop van Chukwueze voor achttien tot twintig miljoen euro lijkt een uitstekende investering. De buitenspeler vertegenwoordigt volgens het algoritme van FootballTransfers namelijk momenteel een hogere Estimated Transfer Value (ETV) dan de vraagprijs: 24 miljoen euro. Tegenvallende prestaties hebben er echter voor gezorgd dat Milan van Chukwueze af zou willen. Hij kwam in 43 duels voor de Italiaanse topclub niet verder dan 4 goals en 4 assists.

Saiba mais sobre o veículo