Ajax krijgt duidelijkheid over toekomst van transfertarget Cozier-Duberry | OneFootball

Ajax krijgt duidelijkheid over toekomst van transfertarget Cozier-Duberry | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·07 de julho de 2024

Ajax krijgt duidelijkheid over toekomst van transfertarget Cozier-Duberry

Imagem do artigo:Ajax krijgt duidelijkheid over toekomst van transfertarget Cozier-Duberry
Imagem do artigo:Ajax krijgt duidelijkheid over toekomst van transfertarget Cozier-Duberry

© IMAGO

Amario Cozier-Duberry vervolgt zijn carrière bij Brighton & Hove Albion, meldt Fabrizio Romano. De vleugelspeler had een aflopend contract bij Arsenal en tekent zodoende transfervrij bij the Seagulls. Meerdere clubs uit de Premier League en elders in Europa waren tevens geïnteresseerd, maar zij grijpen mis. Ook Arsenal heeft tevergeefs geprobeerd de verbintenis van Cozier-Duberry te verlengen.


Vídeos OneFootball


De negentienjarige Engelsman doorliep de gehele jeugdopleiding bij Arsenal en was afgelopen seizoen een van de uitblinkers bij de Onder 21, die uitkomt in de Premier League 2. In 24 duels kwam de jeugdinternational tot 13 goals en 5 assists. Bij Brighton zal Cozier-Duberry volgend seizoen aansluiten bij het eerste team, meldt Romano.

De Britse krant Daily Standard meldde in januari dat de vleugelspeler de interesse had gewekt van Ajax, Anderlecht, Borussia Dortmund en Newcastle United. Van Ajax is bekend dat de club de versterking van de rechtsbuitenpositie als een van de absolute topprioriteiten ziet deze zomer. De club zag Francisco Conceição terugkeren naar FC Porto, terwijl Steven Berghuis zich meer wil focussen op een positie op het middenveld.

Vorig jaar uitte Jack Wilshere, momenteel trainer bij Arsenal Onder 18, zich tegenover The Athletic al lovend over Cozier-Duberry. "Hij doet me denken aan Bukayo Saka. Hij speelt op dezelfde positie als hem, hij moet nog wat beter worden in zijn besluitvorming zoals Bukayo dat deed, maar het is zeker een groot talent. Op sommige momenten is hij niet te verdedigen. Er gebeurt iets als je hem de bal geeft. Je kunt een team opzetten en een spelplan hebben, maar als je zulk soort individuen hebt, maak je kans."

Voor Brighton zou de komst van Cozier-Duberry al de vierde aanwinst van deze zomer betekenen. De nummer elf van de Premier League van vorig seizoen bereikte zaterdag nog een akkoord over de komst van Mats Wieffer. De verdedigende middenvelder maakt voor dertig miljoen euro de stap van Feyenoord. Eerder werden ook Ibrahim Osman (FC Nordsjaelland) en voormalig Feyenoord-huurling Yankuba Minteh (Newcastle United) ingelijfd.

Saiba mais sobre o veículo