Ajax krijgt belangrijk nieuws uit Spanje over vertrek van Gerónimo Rulli | OneFootball

Ajax krijgt belangrijk nieuws uit Spanje over vertrek van Gerónimo Rulli | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·24 de junho de 2024

Ajax krijgt belangrijk nieuws uit Spanje over vertrek van Gerónimo Rulli

Imagem do artigo:Ajax krijgt belangrijk nieuws uit Spanje over vertrek van Gerónimo Rulli
Imagem do artigo:Ajax krijgt belangrijk nieuws uit Spanje over vertrek van Gerónimo Rulli

© IMAGO

Real Betis gaat zich op korte termijn versterken met Adrián van Liverpool, zo meldt transfermarktexpert Fabrizio Romano. De 37-jarige doelman maakt transfervrij de overstap naar de club waar hij zijn carrière begon, voordat hij naar de Premier League vertrok. Eerder werd Real Betis nog in verband gebracht met de komst van Gerónimo Rulli van Ajax.


Vídeos OneFootball


Adrián zal deze zomer na elf jaar weer terugkeren bij Real Betis. De ervaren sluitpost doorliep de jeugdopleiding van de Spaanse subtopper en speelde, na twee huurperiodes en drie seizoenen in het tweede elftal, in het seizoen 2012/13 32 duels in de hoofdmacht. Adrián streek vervolgens transfervrij neer bij West Ham United, dat hem na zes seizoen bij Liverpool zag tekenen.

Na slechts 26 duels, verdeeld over 5 seizoenen, namens Liverpool trekt Adrián de deur op Anfield achter zich dicht. Volgens Romano is er al een mondeling akkoord tussen de Spaanse doelman en Real Betis. De verwachting is dat volgende maand de laatste plooien worden gladgestreken en Adrián zich vervolgens transfervrij bij de nummer zeven van Spanje zal voegen.

Begin juni brachten Argentijnse media naar buiten dat Real Betis zijn pijlen had gericht op Rulli, waarvan verwacht wordt dat hij onder Francesco Farioli ook plek moet nemen op de bank achter Diant Ramaj. Real Betis zou de intentie hebben om de onderhandelingen te openen, maar tot op heden zijn er geen verdere ontwikkelingen geweest rond Rulli en club uit Zuid-Spanje.

Rulli heeft nog een contract tot medio 2026, waardoor Ajax niet per se genoodzaakt is om de sluitpost te verkopen. De Argentijns international vertegenwoordigt momenteel volgens het algoritme van FootballTransfers een Estimated Transfer Value (ETV) van 3,5 miljoen euro. Een dergelijke transfer naar Real Betis lijkt door de komst van Adrián en de aanwezigheid van Rui Silva nu wel heel onwaarschijnlijk.

Ajax nam Rulli in januari 2023 voor minimaal acht miljoen euro over van Villarreal. In zijn eerste half jaar bij Ajax werd Rulli basisspeler en ook dit seizoen begon hij als eerste doelman, maar hij raakte geblesseerd. Vervolgens werd hij voorbijgestreefd door Diant Ramaj. Nadat de Duitser in april geblesseerd raakte, kreeg Rulli werd de kans en kwam hij uiteindelijk in totaal zeven duels.

Saiba mais sobre o veículo