Ajax en Josip Sutalo lijnrecht tegenover elkaar door aanstaand vertrek | OneFootball

Ajax en Josip Sutalo lijnrecht tegenover elkaar door aanstaand vertrek | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·03 de julho de 2024

Ajax en Josip Sutalo lijnrecht tegenover elkaar door aanstaand vertrek

Imagem do artigo:Ajax en Josip Sutalo lijnrecht tegenover elkaar door aanstaand vertrek
Imagem do artigo:Ajax en Josip Sutalo lijnrecht tegenover elkaar door aanstaand vertrek

© IMAGO

Josip Sutalo mag deze zomer vertrekken bij Ajax. De Kroatische verdediger kwam afgelopen zomer voor liefst 21 miljoen euro over van Dinamo Zagreb, maar heeft vooralsnog amper indruk weten te maken. De Amsterdammers zetten nu vol in op de komst van Daniele Rugani, die het vertrek van Sutalo moet inluiden. Echter heeft de Kroaat andere plannen.


Vídeos OneFootball


Voetbal International meldt dat Sutalo namelijk niet van plan is om te vertrekken: “Ajax boort de contacten aan om een club voor hem te vinden, maar wat niet meehelpt, is dat Sutalo zelf andere plannen heeft en vooralsnog niet wil vertrekken uit Amsterdam. Hij lijkt onder Francesco Farioli op revanche te mikken”, zo schrijft Tim van Duijn.

Ajax is volgens het weekblad tot de conclusie gekomen dat de verdediger geen toekomst meer heeft in Amsterdam en werkt op de achtergrond aan een vertrek. De club denkt nog een aardig bedrag aan hem over te kunnen houden, daar Sutalo een Estimated Transfer Value van elf miljoen euro vertegenwoordigt. Ajax had gehoopt op een succesvol EK van Sutalo, waardoor zijn waarde zou toenemen. Echter wist Kroatië geen potten te breken en wist het niet eens de groepsfase te overleven.

Mede hierdoor is het onwaarschijnlijk dat Ajax überhaupt winst op Sutalo zal maken. De verdediger, die zelf bij Ajax wil blijven, zou volgens het weekblad met name in Italië goed in de markt liggen. Sutalo vertelde eerder al tegenover de NOS dat hij voor zijn kans wilde gaan bij Ajax: “Mijn doel is om de beste versie van mezelf te tonen en het team te helpen. Dit seizoen was niet ideaal voor Ajax, maar we streven ernaar dat het volgend jaar beter wordt en dat we Ajax terugbrengen naar waar het hoort. Daar geloof ik ook in."

Saiba mais sobre o veículo