Ajax en Feyenoord moeten strijden om Oostenrijks international van 7,7 miljoen euro | OneFootball

Ajax en Feyenoord moeten strijden om Oostenrijks international van 7,7 miljoen euro | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·25 de junho de 2024

Ajax en Feyenoord moeten strijden om Oostenrijks international van 7,7 miljoen euro

Imagem do artigo:Ajax en Feyenoord moeten strijden om Oostenrijks international van 7,7 miljoen euro
Imagem do artigo:Ajax en Feyenoord moeten strijden om Oostenrijks international van 7,7 miljoen euro

© IMAGO

Tijdens het EK hebben internationals de mogelijkheid om zichzelf in de etalage te zetten, terwijl clubs tal van nieuwe potentiële versterkingen kunnen ontdekken. Feyenoord en Ajax doen er verstandig aan om Flavius Daniliuc aan te trekken, zo blijkt uit data van SciSports. De 23-jarige verdediger kwam afgelopen seizoen op huurbasis uit voor Red Bull Salzburg en keert na het EK weer volgens de laatste berichtgeving weer terug bij Salernitana.


Vídeos OneFootball


Zowel Feyenoord als Ajax moet deze zomer de transfermarkt op om de selectie voor komend seizoen op orde te brengen. In Rotterdam worden tal van verdedigers in verband gebracht met een vertrek, waaronder Dávid Hancko, Lutsharel Geertruida en Thomas Beelen. In Amsterdam moet de defensie na een dramatisch seizoen juist voorzien worden van een kwaliteitsimpuls.

Daniliuc lijkt volgens de data van SciSports een geschikte kandidaat voor zowel Ajax als Feyenoord en daarmee kan een transferoorlog tussen de twee rivalen worden ontketend. Volgens de Career Advice Tool van het data-analysebureau zijn de Amsterdammers en Rotterdammers met een Club Fit van respectievelijk 76 en 78 een goede optie voor Daniliuc, die nog tot medio 2026 vastligt bij Salernitana.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

Ajax lijkt qua uitzicht op speeltijd de beste optie voor Daniliuc, die met een Skill van 64,1 door het algoritme van FootballTransfers hoger wordt ingeschat dan Josip Sutalo (59,4). Bij Feyenoord zou zijn perspectief op speelminuten ook uitstekend zijn, daar hij een betere optie zou zijn dan landgenoot Gernot Trauner (59,4) en Beelen (60,0). Qua speelstijl past zowel Feyenoord als Ajax uitstekend bij Daniliuc.

Volgens de meest recente berichtgeving kan Daniliuc voor 5,8 miljoen euro losgeweekt worden bij Salernitana, dat door zijn laatste plaats in de Serie A afgelopen seizoen degradeerde. Door de degradatie moet de Italiaanse laagvlieger verkopen en staat de drievoudig international in de etalage. Daniliuc vertegenwoordigt momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van 7,7 miljoen euro.

Afgelopen half jaar speelde Daniliuc op huurbasis bij Red Bull Salzburg, nadat hij eerder vijftien duels in de eerste seizoenshelft voor Salernitana speelde. In het tweede deel van afgelopen seizoen groeide hij bij de Oostenrijkse topclub uit tot basisspeler en kwam hij twaalf duels in actie. Red Bull Salzburg raakte echter niet genoeg overtuigd om de koopoptie te lichten.

Saiba mais sobre o veículo