Verbazing over lofzang voor 'tovenaar' van Ajax: 'Waar gaat het over?' | OneFootball

Verbazing over lofzang voor 'tovenaar' van Ajax: 'Waar gaat het over?' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·1 ottobre 2024

Verbazing over lofzang voor 'tovenaar' van Ajax: 'Waar gaat het over?'

Immagine dell'articolo:Verbazing over lofzang voor 'tovenaar' van Ajax: 'Waar gaat het over?'
Immagine dell'articolo:Verbazing over lofzang voor 'tovenaar' van Ajax: 'Waar gaat het over?'
Immagine dell'articolo:Verbazing over lofzang voor 'tovenaar' van Ajax: 'Waar gaat het over?'

© IMAGO

Ajax wist zondagmiddag in een moeizame wedstrijd te winnen van RKC Waalwijk (0-2). Francesco Farioli besloot wederom te rouleren in zijn basisopstelling, maar moest zijn elftal na de rust omgooien om de wedstrijd in Noord-Brabant naar zich toe te trekken. De 35-jarige oefenmeester kon rekenen op positieve woorden, maar hier begreep men aan tafel bij Vandaag Inside niets van.


OneFootball Video


Zondag begon Farioli verrassend met Jaydon Banel en Christian Rasmussen op de flanken bij Ajax tegen RKC. Daarnaast werden er ook basisplaatsen ingeruimd voor Branco van den Boomen en de teruggekeerde Davy Klaassen. Uiteindelijk maakten Banel en Rasmussen de wedstrijd niet vol en beslisten diens vervangers Bertrand Traoré en Mika Godts het duel voor Ajax met RKC.

Johan Derksen zag hoe Godts en Traoré de wedstrijd beslisten. Laatstgenoemde maakte de bevrijdende openingstreffer en was in blessuretijd belangrijk met een assist op het doelpunt van Godts. Derksen is het echter niet eens met de complimenten die Farioli krijgt voor zijn wisselbeleid. "Die vent gooit er wanhopig twee anderen in en in de krant wordt hij omschreven als een tovenaar: 'fantastische wissels'", aldus de analist. "Tegen RKC... Daar zou je met het derde elftal van moeten winnen."

Valentijn Driessen haakt daar vervolgens op in en ziet dat de stemming positief is rond Ajax. Daar is volgens de chef voetbal van De Telegraaf echter geen aanleiding tot. "Ajax heeft nu vijf wedstrijden gespeeld, waarvan vier tegen de onderste vijf van de Eredivisie, en dan gaat de vlag al uit. Waar gaat het over?", aldus Driessen. "Je speelt tegen de ondersten van de Eredivisie, dan mag je verwachten dat je punten pakt."

Eerder zette Driessen ook al zijn vraagtekens bij het roulatiebeleid van Farioli. "Slot heeft bij Liverpool gewoon een kern van dertien of veertien mensen, en die spelen alles”, zei de journalist maandag in de podcast Kick-Off. “En dat zou bij Ajax niet kunnen?", vroeg hij zich af. "Ze hebben tot dusver geen klote gedaan. Ze hebben alleen maar makkelijke tegenstanders gehad, en nog een paar dagen vrij gehad."

Kritiek op Jordan Henderson

Naast de verbazing over het positivisme rond Ajax en Farioli, is er ook verwondering over het spel van Jordan Henderson. René van der Gijp zag de ervaren middenvelder vooral uit positie lopen. "Kunnen ze die Henderson niet wijsmaken dat hij in zijn positie moet blijven?", vroeg de oud-voetballer zich af bij Vandaag Inside. "Hij gaat er maar de hele tijd overheen bij die rechtsbuiten, krijg hem mee en schiet de bal dan de tribune in. Daarna schiet hij nog tegen de tegenstander op en later wil hij de bal binnenkant voet spelen en die gaat ook tegen de nok van het dak. Waar gaat dit over?"

Visualizza l' imprint del creator