Van der Gijp gaat stuk om Eredivisie-transfer: 'Is dit in het café besloten?' | OneFootball

Van der Gijp gaat stuk om Eredivisie-transfer: 'Is dit in het café besloten?' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·21 agosto 2024

Van der Gijp gaat stuk om Eredivisie-transfer: 'Is dit in het café besloten?'

Immagine dell'articolo:Van der Gijp gaat stuk om Eredivisie-transfer: 'Is dit in het café besloten?'

René van der Gijp begrijpt helemaal niets van de aanstaande overstap van Andries Noppert naar Ajax. De boomlange sluitpost moet middels een ruildeal, waarbij Jay Gorter de omgekeerde weg bewandelt, overkomen van sc Heerenveen, tot hilariteit van de vaste tafelgast van Vandaag Inside.

Tijdens een discussie over de veelbesproken nieuwe leader van de SBS-talkshow maakt Van der Gijp ineens een zijsprong naar het transfernieuws uit Amsterdam en Heerenveen. "Andries Noppert... hebben ze dat besloten in een café?", roept de oud-voetballer lachend.


OneFootball Video


Johan Derksen gaat er serieus op in, maar niet voordat hij opnieuw zijn zorgen heeft uitgesproken over Heerenveen-trainer Robin van Persie. "Dat is een jonge, onervaren trainer", zegt de oud-hoofdredacteur van Voetbal International. Die is met één grote blunder begonnen door niet Noppert op te stellen, maar Mickey van der Hart. Noppert was verleden jaar uit vorm, maar we hebben hem in het Nederlands elftal gezien, dat is een veel betere keeper. Dus: van keepers heeft hij (Van Persie, red.) ook geen verstand."

Daarna gaat De Snor in op de mogelijk overstap van Noppert naar Ajax: "Het is inderdaad een beetje gek om hem vanaf de bank van Heerenveen nu te benoemen tot eerste keeper bij Ajax, want hij moet natuurlijk die veteraan (Remko Pasveer, red.) vervangen." Wilfred Genee vraagt zich vooral af waar Diant Ramaj is gebleven: "Dat was toch één van de weinigen die goed kon voetballen, toch?" Van der Gijp beaamt: "Dat was één van de weinige aankopen die voldeed."

Visualizza l' imprint del creator