Van de Beek zorgde voor pijn na overstap: 'Moet je gevoel opzij kunnen zetten' | OneFootball

Van de Beek zorgde voor pijn na overstap: 'Moet je gevoel opzij kunnen zetten' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·15 settembre 2024

Van de Beek zorgde voor pijn na overstap: 'Moet je gevoel opzij kunnen zetten'

Immagine dell'articolo:Van de Beek zorgde voor pijn na overstap: 'Moet je gevoel opzij kunnen zetten'
Immagine dell'articolo:Van de Beek zorgde voor pijn na overstap: 'Moet je gevoel opzij kunnen zetten'

© IMAGO

Donny van de Beek koos als speler van Manchester United voor een nieuw management in de persoon van Ali Dursun. De 27-jarige middenvelder werd daarvoor altijd bijgestaan door Guido Albers, voor wie de overstap naar eigen zeggen pijn deed. Het was een wijze les voor de zaakwaarnemer, die ook door andere spelers ondanks allerlei inspanningen gemakkelijk aan de kant werd gezet.


OneFootball Video


In de zomer van 2020 zat Albers namens Van de Beek om tafel met de clubleiding van Manchester United, dat hem die transferperiode voor liefst 39 miljoen euro overnam van Ajax. Het avontuur van de negentienvoudig Oranje-international bleek het eerste anderhalf weinig succesvol, waarna hij werd verhuurd aan Everton. Een stap lager in de Premier League lukte het Van de Beek ook niet om te imponeren.

Gedurende de zomer van 2022 bleef Van de Beek bij Manchester United, waarna de middenvelder Albers aan de kant schoof en in zee ging met Dursun. "Dat deed pijn", blikt de zaakwaarnemer terug in het Algemeen Dagblad. "Als Donny belde… Die was al zo lang bij mij, hij was een soort zoon van me geworden. Maar goed, Donny was toen ook jonger."

Inmiddels zit Van de Beek weer aangesloten bij het kantoor van Albers, Players United. "Hij is nu 27 en heeft een leuke vrouw en een gezin. Hij heeft weer andere behoeftes dan toen", stelt Albers, die de controleur deze begeleidde met zijn transfer naar Girona. De Spaanse club betaalde slechts 500.000 euro voor de diensten van Van de Beek. Een bedrag dat middels bonussen fors op kan lopen.

Voor Albers was het een wijze les. "Als je in deze branche succesvol wil zijn, moet je je gevoel opzij kunnen zetten", vertelt de zaakwaarnemer. "Ik wil dat spelers het familiegevoel van Players United ervaren, maar realiseer me ook dat ze gewoon een goed contract willen en er zakelijk inzitten. Het zijn in feite je klanten. Maar ik moet er wel bij zeggen: dat sluit niet helemaal aan bij mijn karakter. Ik ben van nature best wel een sociale jongen. Dan is het soms supermoeilijk om er zo zakelijk in te staan."

Albert herinnert zich ook nog Azor Matusiwa, voor wie hij een operatie uit eigen zak betaalde. De middenvelder bleek met een chronische liesblessure rond te lopen, maar kon de behandeling zelf niet betalen. "Ik kreeg er pijn in mijn buik van, en dacht: dat komt wel goed met dat geld", vertelt Albers. "Een jaar later ging hij bij me weg. Via een appje. Hij zei dat hij aan zijn familie moest denken. Heb hem nooit meer gesproken."

Visualizza l' imprint del creator