Valkanis schrok van chaos bij Ajax: 'Erger dan ik van tevoren had verwacht' | OneFootball

Valkanis schrok van chaos bij Ajax: 'Erger dan ik van tevoren had verwacht' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·1 luglio 2024

Valkanis schrok van chaos bij Ajax: 'Erger dan ik van tevoren had verwacht'

Immagine dell'articolo:Valkanis schrok van chaos bij Ajax: 'Erger dan ik van tevoren had verwacht'
Immagine dell'articolo:Valkanis schrok van chaos bij Ajax: 'Erger dan ik van tevoren had verwacht'

© IMAGO

John van 't Schip stapte in november in bij Ajax nadat Maurice Steijn vertrok toen de Amsterdamse club op een historische laatste plaats stond. De Amsterdammers eindigde uiteindelijk vijfde en volgens assistent-trainer Michael Valkanis mag er meer respect zijn voor de prestatie die Van 't Schip samen met de 49-jarige trainer heeft geleverd.


OneFootball Video


Na de nederlaag op bezoek bij FC Utrecht (4-3) zakte Ajax naar de laatste plaats in de Eredivisie en pakte Steijn zijn biezen. Al snel werd Van 't Schip naar voren geschoven als eindverantwoordelijke tot het einde van het seizoen. De 54-jarige coach nam Valkanis mee als zijn trouwe rechterhand en stuwde de Amsterdamse club uiteindelijk naar de vijfde plaats, waardoor Europees voetbal werd veiliggesteld.

Het was eigenlijk erger dan ik van tevoren had verwacht, maar we hadden allebei het gevoel dat we het op konden lossen

- Michael Valkanis over de situatie bij Ajax

In een interview met Voetbal International blikt Valkanis terug op het roerige afgelopen seizoen bij Ajax. "Toen we tekenden, wisten we niet precies waar we in terecht zouden komen", vertelt de Australische oefenmeester. "Het was eigenlijk erger dan ik van tevoren had verwacht, maar we hadden allebei het gevoel dat we het op konden lossen."

"We wilden terug naar de basis gaan: het zelfvertrouwen moest terugkomen en de spelers moesten zich weer prettig voelen en het gevoel krijgen dat ze konden presteren", legt Valkanis verder uit. "Dat was een pittige taak, want het is niet makkelijk als je met spelers moet werken waarvan sommigen al weten dat ze volgend jaar geen deel meer uit zullen maken van Ajax. Het was aan ons om ook die spelers weer op de rit te krijgen, maar makkelijk was dat niet."

Valkanis zag Ajax resultaten boeken en klimmen op de ranglijst. Desondanks merkte hij dat mensen van buitenaf 'overdreven kritisch' werden. "De problemen van Ajax zijn niet ontstaan toen wij instapten, maar waren er al langer", stelt de trainer. "Toen John en ik instapten, dacht überhaupt niemand aan de derde plaats of zelfs de vijfde plaats. Het ging er puur om dat we weer wedstrijden zouden gaan winnen. Ik vind dat er iets meer respect mag zijn voor wat we gepresteerd hebben bij Ajax."

Visualizza l' imprint del creator