Ten Hag slaat terug naar critici: 'Dan heb je geen verstand van voetbal' | OneFootball

Ten Hag slaat terug naar critici: 'Dan heb je geen verstand van voetbal' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·12 maggio 2024

Ten Hag slaat terug naar critici: 'Dan heb je geen verstand van voetbal'

Immagine dell'articolo:Ten Hag slaat terug naar critici: 'Dan heb je geen verstand van voetbal'

Erik ten Hag slaat terug naar zijn critici, die massaal om zijn ontslag als trainer van Manchester United roepen. Na de 4-0 nederlaag bij Crystal Palace van afgelopen maandag dreigt de topclub helemaal naast Europees voetbal te grijpen, zeker nu vandaag (zondag) de thuiswedstrijd tegen kampioenskandidaat Arsenal op het programma staat.

Met nog drie wedstrijden te gaan vindt United zichzelf terug op de achtste plaats, met drie punten minder dan de nummer zes (Newcastle United) en zeven (Chelsea), die beiden wel een wedstrijd meer gespeeld hebben. Na de confrontatie met Arsenal wacht Ten Hag op woensdag een uitduel in Newcastle, om de competitie volgende week zondag af te sluiten met een thuiswedstrijd tegen Brighton & Hove Albion.


OneFootball Video


"Ik denk dat je maandag hebt kunnen zien dat de fans geduld hebben", zegt Ten Hag zaterdag op de persconferentie. "Ik hoor de commentaren dat ze dat niet hebben, maar die mensen hebben geen verstand van voetbal, of geen verstand van het managen van een team. Ik denk dat veel mensen onze problemen zien en geduldig zijn", houdt de oud-trainer van onder meer FC Utrecht en Ajax vol. "In mijn eerste jaar hebben we ons niveau gehaald, misschien daar zelfs wel boven gepresteerd. Dit jaar niet en ik weet waarom, maar we staan nog steeds in de FA Cup-finale, dat is een grote prestatie."

De fans van United zullen wellicht met dubbele gevoelens naar de wedstrijd met Arsenal kijken. Natuurlijk zien zij hun eigen club het liefst winnen, maar als dat daadwerkelijk gebeurt bewijst Ten Hag stadgenoot Manchester City een enorme dienst in de strijd om de landstitel. De titelverdediger staat met nog twee wedstrijden te spelen twee punten los van The Gunners en gaat dinsdag nog op bezoek bij Tottenham Hotspur, alvorens zondag de competitie af te sluiten met een thuisduel tegen West Ham United. Ten Hag denkt zelf niet dat de United-fans stiekem hopen op een nederlaag tegen Arsenal: "Dat moet je aan hen vragen, maar ik zou zeggen dat ze altijd achter ons staan."

De wedstrijd tussen Manchester United en Arsenal begint zondagmiddag om 17.30 uur en wordt live uitgezonden op Viaplay.

Visualizza l' imprint del creator