Slot concurreert met Ten Hag om voormalig Eredivisie-uitblinker | OneFootball

Slot concurreert met Ten Hag om voormalig Eredivisie-uitblinker | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·21 ottobre 2024

Slot concurreert met Ten Hag om voormalig Eredivisie-uitblinker

Immagine dell'articolo:Slot concurreert met Ten Hag om voormalig Eredivisie-uitblinker
Immagine dell'articolo:Slot concurreert met Ten Hag om voormalig Eredivisie-uitblinker

© IMAGO

Liverpool houdt de verrichtingen van Milos Kerkez in de gaten, meldt transferjournalist Pete O’Rourke. De twintigjarige linksback van Bournemouth wordt door talloze clubs uit de top van de Premier League begeerd, weet O'Rourke. Eerder zijn ook onder meer Arsenal, Chelsea en het Manchester United van Erik ten Hag genoemd als mogelijke bestemmingen.


OneFootball Video


Kerkez ruilde vorig jaar zomer AZ in voor Bournemouth, dat bijna achttien miljoen euro voor hem betaalde. De Hongaar speelde sindsdien 41 duels voor de huidige nummer tien van de Premier League. Daarin gaf hij één assist. Het is niet bekend hoelang het contract van de vleugelverdediger nog loopt.

De interesse in Kerkez betekent niet dat Liverpool afscheid wil nemen van Andy Robertson. De dertigjarige Schot heeft nog een contract tot medio 2026 en wordt bij de club van Arne Slot gezien als sleutelspeler. Hij wordt onder meer gezien als een belangrijke aanwezigheid in de kleedkamer van Liverpool, waar hij al sinds de zomer van 2017 onder contract staat.

Liverpool moet desondanks rekening houden met het vertrek van meerdere belangrijke spelers komende zomer. Virgil van Dijk, Mohamed Salah en Trent Alexander-Arnold hebben allen een aflopend contract op Anfield. Voor de twee eerstgenoemden is interesse vanuit Saoedi-Arabië, terwijl Alexander-Arnold wordt genoemd bij onder meer Real Madrid en Barcelona.

Overigens zou ook AZ profiteren van een transfer van Kerkez. De Alkmaarders bedongen namelijk bij diens transfer een doorverkooppercentage. Hoe hoog dat percentage daadwerkelijk is, is niet bekend. De Estimated Transfer Value (ETV) van de 21-voudig international wordt geschat op 15,4 miljoen euro.

Visualizza l' imprint del creator