Slecht nieuws voor Erik ten Hag: Manchester United benadert gedroomde opvolger | OneFootball

Slecht nieuws voor Erik ten Hag: Manchester United benadert gedroomde opvolger | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·19 ottobre 2024

Slecht nieuws voor Erik ten Hag: Manchester United benadert gedroomde opvolger

Immagine dell'articolo:Slecht nieuws voor Erik ten Hag: Manchester United benadert gedroomde opvolger
Immagine dell'articolo:Slecht nieuws voor Erik ten Hag: Manchester United benadert gedroomde opvolger

© IMAGO

Erik ten Hag zit nog altijd op de wipstoel bij Manchester United. Eén nederlaag kan voor de Nederlandse oefenmeester al desastreuze gevolgen hebben. Florian Plettenberg meldt inmiddels dat de Engelse topclub de eerste contacten heeft gelegd met de ideale opvolger van Ten Hag: Rúben Amorim van Sporting Portugal.


OneFootball Video


Na een zeer moeizame start van het seizoen kwam Ten Hag onder zware druk te staan bij Manchester United. Vooral na de pijnlijke 0-3 thuisnederlaag tegen Tottenham Hotspur en teleurstellende gelijke spelen tegen FC Porto (3-3) en Aston Villa (0-0) werd zijn positie fel bekritiseerd. De clubleiding besloot een zes uur durend crisisberaad te houden om de situatie te bespreken. Volgens de Italiaanse transfermarktjournalist Fabrizio Romano is het echter nooit ter sprake gekomen om Ten Hag te ontslaan, ondanks de geruchten die in de media de ronde deden. Tijdens de persconferentie op vrijdag sprak Ten Hag zich hier duidelijk over uit door de media te beschuldigen van ‘leugens en sprookjes’.

Ondanks dat Ten Hag nog steeds aan het roer staat bij Manchester United, wordt er steeds meer gespeculeerd over zijn toekomst. De Duitse journalist Plettenberg meldt dat de Nederlander zich zorgen moet maken om zijn baan. Vooral nu Manchester United interesse zou hebben getoond in Amorim, de succesvolle coach van Sporting Portugal. Eerder werd al bekend dat stadsgenoot Manchester City de Portugees ook op de radar had staan, maar nu zou ook United serieuze interesse hebben getoond. Hoewel de club nog vertrouwen uitspreekt in Ten Hag, is het duidelijk dat zijn positie fragiel is.

Mocht Manchester United daadwerkelijk besluiten om Amorim binnen te halen, dan zullen ze naar verwachting geduld moeten hebben. De 39-jarige trainer van Sporting heeft een contract tot 2026 en heeft aangegeven niet van plan te zijn om halverwege het seizoen te vertrekken. Amorim, die bekendstaat om zijn ambitieuze plannen met Sporting, lijkt zijn huidige project te willen afmaken voordat hij een overstap naar de Premier League overweegt. Pas komende zomer zou hij een serieuze optie kunnen worden voor Manchester United, aangezien dan een afkoopsom in zijn contract opgenomen is.

Voor Ten Hag is het dus cruciaal om snel betere resultaten te boeken, wil hij zijn positie op Old Trafford veiligstellen. Hoewel de clubleiding voorlopig nog achter hem staat, zullen verdere tegenvallende prestaties de roep om verandering versterken. Met de schaduw van Ruben Amorim die boven hem hangt, lijkt Ten Hag voor een cruciaal moment in zijn carrière te staan. Of hij de kans krijgt om zijn project bij Manchester United voort te zetten, zal de komende maanden moeten blijken.

Visualizza l' imprint del creator