Schok voor Arne Slot: Liverpool wil aanwinst van 85 miljoen alweer verkopen | OneFootball

Schok voor Arne Slot: Liverpool wil aanwinst van 85 miljoen alweer verkopen | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·5 maggio 2024

Schok voor Arne Slot: Liverpool wil aanwinst van 85 miljoen alweer verkopen

Immagine dell'articolo:Schok voor Arne Slot: Liverpool wil aanwinst van 85 miljoen alweer verkopen
Immagine dell'articolo:Schok voor Arne Slot: Liverpool wil aanwinst van 85 miljoen alweer verkopen

© IMAGO

Darwin Núñez staat mogelijk voor een vertrek bij Liverpool, melden Engelse media. De spits van Liverpool is regelmatig bekritiseerd om zijn gemiste kansen voor het doel, hoewel hij dit seizoen beter presteert dan afgelopen voetbaljaargang. Barcelona wil de Uruguayaan, die een contract heeft tot de zomer van 2028, graag inlijven.


OneFootball Video


Barcelona's salarisplafond is voor volgend seizoen verminderd tot ongeveer 200 miljoen euro, waardoor de club afscheid moet nemen van meerdere grootverdieners. Een vertrek van Frenkie de Jong ligt zodoende op tafel en ook Robert Lewandowski lijkt slachtoffer te worden van de financiële situatie van de Catalanen. De Poolse spits verdient volgend seizoen meer dan dertig miljoen euro en wordt zodoende vrijwel zeker geslachtofferd.

Núñez is een van de bestbetaalde spelers van Liverpool, maar naar verluidt verdient hij slechts een kwart van het salaris van Lewandowski. Hij lijkt daarom een betaalbaar alternatief voor Barcelona, dat onlangs de landstitel moest afstaan aan Real Madrid. De clubleiding van Barça denkt dat de transfersom voor Núñez bekostigd kan worden met de inkomsten uit de uitgaande transfers.

Een verkoop van Núñez komt mogelijk aan de orde als Mohamed Salah niet naar Saoedi-Arabië vertrekt. De 31-jarige aanvaller wordt al tijdenlang in verband gebracht met een overstap naar de Saoedische competitie, maar staat tot nog toe gewoon onder contract bij the Reds. Volgens de laatste geruchten gaat de Egyptenaar zelfs zijn contract verlengen. De clubleiding wil Arne Slot, die op het punt staat om Jürgen Klopp op te volgen als trainer van Liverpool, graag een ruim transferbudget geven komende zomer. Een verkoop van Núñez zou dat mogelijk maken.

Núñez kwam in de zomer van 2022 voor liefst 85 miljoen euro over van Benfica en is daarmee de duurste aanwinst aller tijden van Liverpool. De 24-jarige Uruguayaan beleefde een wat teleurstellend debuutseizoen, waarin hij 15 keer scoorde en 4 assists leverde in 42 wedstrijden. Dit seizoen staat de teller na 51 duels op 18 goals en 13 wedstrijden. Het is niet bekend welk bedrag Liverpool wil voor Núñez, die een Estimated Transfer Value (ETV) van 52,6 miljoen euro vertegenwoordigt.

Visualizza l' imprint del creator