Ryan Babel: ‘Ik heb Ajax 3 seizoenen geleden gezegd dat ze hem moesten kopen’ | OneFootball

Ryan Babel: ‘Ik heb Ajax 3 seizoenen geleden gezegd dat ze hem moesten kopen’ | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·19 giugno 2024

Ryan Babel: ‘Ik heb Ajax 3 seizoenen geleden gezegd dat ze hem moesten kopen’

Immagine dell'articolo:Ryan Babel: ‘Ik heb Ajax 3 seizoenen geleden gezegd dat ze hem moesten kopen’
Immagine dell'articolo:Ryan Babel: ‘Ik heb Ajax 3 seizoenen geleden gezegd dat ze hem moesten kopen’

© IMAGO

Ryan Babel heeft Ajax geadviseerd om Arda Güler op te pikken in de tijd dat het Turkse talent nog voor Fenerbahçe speelde, schrijft de voormalig aanvaller op X. Naar eigen zeggen heeft de oud-speler van Ajax de Amsterdamse clubleiding drie seizoenen geleden getipt. Vorige zomer werd Güler daadwerkelijk in verband gebracht met Ajax, maar koos de dribbelaar voor Real Madrid.


OneFootball Video


Güler was dinsdag een van de uitblinkers bij Turkije, dat het EK opende met een 3-1 zege op EK-debutant Georgië. De negentienjarige aanvallende middenvelder annex buitenspeler verzorgde met een mooi schot van grote afstand de 2-1. Na afloop van het duel meldde Babel zich op X: "Grappig feitje: ik heb Ajax drie seizoenen geleden gezegd dat ze Arda moesten oppikken bij Fenerbahçe”, schrijft hij.

Güler speelde in totaal 51 wedstrijden voor de Turkse topclub, waarin hij 9 keer scoorde en 12 assists leverde. In de zomer van 2023 werd hij veelvuldig in verband gebracht met Ajax, maar uiteindelijk trok Real Madrid aan het langste eind. De Madrilenen maakten twintig miljoen euro over naar de club uit Istanbul om de negentienjarige linkspoot in te lijven. Güler tekende een contract tot medio 2029 in de Spaanse hoofdstad.

Bij Real Madrid kende de achtvoudig Turks international, mede door blessureleed, een stroeve start. Aan het eind van het vorige seizoen gaf Carlo Ancelotti Güler echter steeds vaker het vertrouwen, wat de spelmaker terugbetaalde in doelpunten. In zijn laatste zeven wedstrijden voor los Blancos vond Güler liefst zes keer het net.

Visualizza l' imprint del creator