Ronald Koeman opgelet: de opvolger van Georginio Wijnaldum is opgestaan | OneFootball

Ronald Koeman opgelet: de opvolger van Georginio Wijnaldum is opgestaan | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·11 settembre 2024

Ronald Koeman opgelet: de opvolger van Georginio Wijnaldum is opgestaan

Immagine dell'articolo:Ronald Koeman opgelet: de opvolger van Georginio Wijnaldum is opgestaan
Immagine dell'articolo:Ronald Koeman opgelet: de opvolger van Georginio Wijnaldum is opgestaan

© IMAGO

Ronald Koeman besloot na het EK in Duitsland afscheid te nemen van Georginio Wijnaldum. De bondscoach maakte in augustus bekend dat hij met een aantal internationals niet verder zou gaan en zou doorselecteren. Daardoor moet Koeman op zoek naar een opvolger van de 33-jarige middenvelder, die 96 interlands speelde voor Oranje. Die lijkt te zijn opgestaan in de persoon van Ryan Gravenberch.


OneFootball Video


Koeman zei in augustus dat de toenmalige voorlopige selectie ‘de start van een nieuwe periode’ markeert. “We hebben daarom bewust gekozen voor een aantal nieuwe gezichten. En we hebben ook keuzes moeten maken met betrekking tot een aantal ervaren jongens met een grote staat van dienst bij Oranje. Ik heb persoonlijke gesprekken gevoerd met Daley Blind, Georginio Wijnaldum en Marten de Roon en heb ze uitgelegd waarom ik geen beroep op ze doe en dat ik kies voor een aantal nieuwe, jonge spelers.” Naast Wijnaldum werd ook van Daley Blind en Marten de Roon afscheid genomen.

Met de hernieuwde selectie won Oranje met klinkende cijfers van Bosnië en Herzegovina (5-2) terwijl tegen Duitsland gelijk werd gespeeld (2-2). In de eerstgenoemde wedstrijd speelde Gravenberch al solide en in het duel met Duitsland was hij zelfs een van de grote uitblinkers. Vooral diens fantastische pass op Xavi Simons, die daarna verzuimde om de 2-0 te maken, werd veelvuldig uitgelicht.

Tegenover het Algemeen Dagblad erkent de spelverdeler dat hij lekker in zijn vel zit. Naast zijn prestaties bij Oranje is Gravenberch ook bij Liverpool onder de van Feyenoord overgekomen Arne Slot opgeleefd. “Ik voel mij echt lekker. De vorm van mijn leven? Ik heb ook een goede periode bij Ajax gehad. Maar nu zit ik er wel heel lekker in. De bondscoach geeft mij een kans en ik denk dat ik die heb gepakt. Nu is het zorgen dat ik zo consistent mogelijk te zijn. Bij Liverpool sta ik iets meer naar achteren, bij Oranje mag ik iets meer naar voren. Maar veel verschil is er niet hoor.”

Immagine dell'articolo:Ronald Koeman opgelet: de opvolger van Georginio Wijnaldum is opgestaan

© SciSports - De speelstijlen van Georginio Wijnaldum en Ryan Gravenberch lijken erg op elkaar.

Volgens de data van SciSports is Gravenberch een uitstekende opvolger van Wijnaldum. De twee middenvelders hebben nagenoeg dezelfde speelstijl. Zij zijn vooral box-to-boxmiddenvelders, die veel meters maken en zowel rond het eigen strafschopgebied als het zestienmetergebied van de tegenstander betrokken zijn bij het spel. Wijnaldum is alleen iets meer bezig met het defensieve spel dan de voormalig speler van Ajax en Bayern München.

De data van FootballTransfers onderstrepen daarnaast dat Gravenberch het niveau heeft om basisspeler te zijn in het Nederlands elftal. De 22-jarige rechtspoot heeft volgens het algoritme van FootballTransfers de tweede hoogste Skill van alle Nederlandse voetballers (80,8). Alleen zijn ploeggenooot Cody Gakpo scoort met 82,6 nog hoger. Gravenberch heeft bovendien het hoogste Potential van alle Nederlandse voetballers met 92,2. Hij blijft Simons (91,5) nipt voor.

Visualizza l' imprint del creator