Ronald de Boer noemt zwakke Oranje-schakel ‘een verademing’, Jack van Gelder reageert kritisch | OneFootball

Ronald de Boer noemt zwakke Oranje-schakel ‘een verademing’, Jack van Gelder reageert kritisch | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·25 giugno 2024

Ronald de Boer noemt zwakke Oranje-schakel ‘een verademing’, Jack van Gelder reageert kritisch

Immagine dell'articolo:Ronald de Boer noemt zwakke Oranje-schakel ‘een verademing’, Jack van Gelder reageert kritisch

Ronald de Boer is na het verlies van het Nederlands elftal tegen Oostenrijk (2-3) met een opvallend compliment op de proppen gekomen voor Jerdy Schouten. De oud-voetballer en analist noemt de middenvelder van PSV en Oranje na afloop ‘een verademing’.

Schouten speelde dinsdag een zwakke wedstrijd tegen Oostenrijk. Hij werd door Pierre van Hooijdonk onder meer bekritiseerd vanwege zijn rol bij de 1-2 van Oostenrijk, waarbij Schouten volgens de analist onvoldoende ‘ziel en zaligheid’ toonde om de voorzet van Florian Grillitsch op doelpuntenmaker Romano Schmid onschadelijk te maken.


OneFootball Video


Schouten mag dan met zijn sportieve prestaties tegen Oostenrijk weinig indruk gemaakt hebben, zijn interview na afloop voor de camera van NOS zorgt voor veel bewondering bij Ronald de Boer. “We kregen de druk er niet op. Daardoor werd het veld heel groot en daar maakten zij optimaal gebruik van. Het stond tactisch niet goed. We hebben heel veel behandeld voor de wedstrijd, maar we kregen de druk er niet op”, duidde Schouten de wedstrijd onder meer.

“Jerdy Schouten, wat een verademing. Zo duidelijk waar het probleem lag”, reageert De Boer via X op de analyse van Schouten. “De ploeg heeft altijd de intentie om volle bak te gaan, maar als je steeds te laat bent omdat je verkeerd staat, dan lijkt het alsof dat je er niets aan doet”, schrijft de analist, die zich afvraagt of aanvoerder Virgil van Dijk ‘misschien moet opstaan’ bij Oranje.

Televisiepersoonlijkheid Jack van Gelder reageert kritisch op het bericht van Ronald de Boer: “Hij stond zelf bij tweede en derde tegengoal te slapen”, aldus Van Gelder. “Dat heeft toch niets met zijn analyse te maken. Die was helder en duidelijk”, verduidelijkt Ronald de Boer.

Visualizza l' imprint del creator