Romanya - Hollanda İddaa Tahmini (02.07.2024) | OneFootball

Romanya - Hollanda İddaa Tahmini (02.07.2024) | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: 90min

90min

·2 luglio 2024

Romanya - Hollanda İddaa Tahmini (02.07.2024)

Immagine dell'articolo:Romanya - Hollanda İddaa Tahmini (02.07.2024)

Romanya ile Hollanda, 2 Temmuz saat 19.00'da 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turu maçında karşı karşıya gelecek.Bu maç öncesinde maç hakkında öne çıkan istatistikleri ve yorumcuların İddaa tahminlerini derledik.

İddaa Oranları

Maç Önü Notları

  • Romanya ile bir büyük turnuvada (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) ikinci kez karşılaşmaya hazırlanan Hollanda, bugüne kadar oynanan tek maçı 2-0 kazandı (EURO 2008).
  • Hollanda'ya rakip olduğu 14 maçın sadece birini kazanan Romanya (3B 10M), tarafların son dört randevusundan da 1-0'lık mağlubiyetle ayrıldı.
  • Büyük turnuvalarda (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) EURO 2000'den bu yana ilk kez eleme turlarına kalan Romanya, bu aşamalarda sadece 1994 Dünya Kupası'nda tur atlayabildi (3-2 vs Arjantin).
  • Avrupa Şampiyonası'nın eleme turlarında oynadığı son üç maçı kaybeden Hollanda (2004, 2008 & 2020), turnuva tarihinde bu aşamalarda üst üste dört mağlubiyet yaşayan ikinci ülke olma tehlikesiyle karşı karşıya (Yugoslavya; 1968-2000).
  • Avrupa Şampiyonası'ndaki 20'nci maçına çıkmaya hazırlanan Romanya, turnuva tarihinde bu sayıya ulaşan 16'ncı takım olacak. Bugüne kadar oynadığı 19 karşılaşmanın sadece ikisini kazanan Romanya (6B 12M), turnuvada en az 20 mücadeleye çıkan takımlar arasında en düşük galibiyet sayısında kalan ülke olacak (İsviçre; 4G).
  • EURO 2024'te gruptan çıkmayı başaran ülkeler arasında skor avantajına en kısa süre sahip olan takım Hollanda (12 dakika 27 saniye).
  • EURO 2024'te eleme turlarına kalan ülkeler arasında kalesine Romanya'dan (46) daha fazla şut çekilen tek ülke Gürcistan (71). Ancak Romanya, bu dönemde şut başına rakiplerine verdiği xG değeri İngiltere (0.04) ve Belçika'nın (0.06) ardından en düşük takım konumunda (0.07).
  • EURO 2024'ün grup aşamasında rakiplerine hücum bölgesinde Memphis Depay'dan (108) daha fazla baskı uygulayan tek oyuncu Rasmus Höjlund (129).
  • EURO 2024'te iki gol atan Razvan Marin, bir büyük turnuvada Romanya formasıyla Florin Raducioiu (4; 1994 Dünya Kupası) ve Gheorghe Hagi'nin (3; 1994 Dünya Kupası) ardından en yüksek sayıya ulaşan isim konumunda.
  • EURO 2024'te iki gol atan Cody Gakpo, Hollanda formasıyla bir büyük turnuvada 3+ gole ulaşan altıncı oyuncu olmayı hedefliyor: Marco van Basten (5; EURO 1988), Dennis Bergkamp (3; EURO 1992), Patrick Kluivert (5; EURO 2000), Ruud van Nistelrooy (4; EURO 2004) & Georginio Wijnaldum (3; EURO 2020).

İddaa Tahminleri

Hüseyin Çoban - Maçkolik: Karşılıklı Gol Var

Romanya grup aşamasında turnuvanın dikkat çeken performanslarından birine imza attı. Belçika'nın önünde lider tamamladılar grubu ve bir tek Belçika karşısında oynadıkları oyunda kalitelerinin yetmediğine şahit olduk. Fakat yine de oyun disiplininden hiç kopmadılar ve rakiplere istedikleri alanları vermediler. Hollanda ise zor bir gruptan buraya geldi. Grupta bir tek zayıf denebilecek Polonya'ya karşı kazanabildiler. Son maçta Avusturya karşısındaki kayıpla üçüncülüğe düşmek zorunda kaldılar. Keyifli bir eşleşme olacağını düşünüyorum. İki takımı da gole yakın görüyorum.


OneFootball Video


Samet Çayır - Maçkolik: Karşılıklı Gol Var

Romanya, E Grubu'nda ilk hafta mücadelesinde Ukrayna'yı iyi oyunla 3-0 mağlup ettikten sonra Belçika'ya 2-0 yenilmiş, son maçta da Slovakya ile 1-1 berabere kalarak gruptan lider çıkmayı başardı. Razvan Marin, üç maçta kaydettiği iki gol ile yıldızlaştı. Edward Iordanescu'nun takımı, grup aşamasında derli toplu bir görüntü sergiledi. Turnuvanın güçlü takımlarından Hollanda ise D Grubu'nu üçüncü sırada tamamladı. İlk maçta Polonya'yı geriden gelerek 2-1 mağlup eden Ronald Koeman'ın öğrencileri, ikinci hafta ise Fransa ile golsüz berabere kaldı. Hollanda, son maçta Avusturya'ya 3-2 yenilse de en iyi üçüncü kontenjanından son 16 takım arasına katılmaya hak kazandı. Grup aşamasında Gakpo, performansıyla öne çıktı. Hollanda kağıt üzerinde favori olsa da Rumenlerin de kolay teslim olmasını beklemiyorum. İki skorer takımın fileleri havalandıracağını tahmin ediyorum.

Çağatay Çelik - Maçkolik: İlk Yarı Sonucu X

Romanya, Hollanda'nın oynayabileceği en ters takımlardan biri. Tek mağlubiyetlerini Belçika karşısında alsalar da o maçı kazanabilecek pozisyonları buldular. Milli takımdan ziyade kulüp takımı gibi saha içi organizasyonu yüksek bir ekipler. Oyunu daraltarak sahaya iyi yerleşiyorlar ve bloklar arasını iyi kapatıyorlar. Hollanda yetenek tavanı çok daha yukarıda olsa da pas temposunu yükseltmekte zorlandığı her maç sorun yaşıyor. Romanya'nın da çarkın dişlilerine çomak sokabilecek alışkanlıkları var. Gol için çok risk almayacaklarını ve ilk yarıyı gol yemeden geçmek isteyeceklerini düşünüyorum. İlk 45 dakikada eşitlik görebiliriz.

Görkem Candan - Nesine: Karşılıklı Gol Var

Romanya, son 16'ya yükselerek kendileri adına şimdiden başarılı bir turnuva geçirmiş oldu. Ukrayna maçıyla etkileyici bir başlangıçları vardı, Belçika maçında yenilseler de Slovakya karşısında istediklerini elde ettiler ve bu tura lider olarak çıktılar. Hollanda ise Avusturya karşısında şok yenilgi alınca üçüncülükle yetindi. Hollanda oyunu tutmaya değil de oynamaya çalıştığı maçlarda kalesinde gol görebiliyor. Romanya mücadelesi de öyle bir karşılaşma olacak. Filelerin karşılıklı havalanacağı bir maç bekliyorum.

Emre Can Demirci - Nesine: Karşılıklı Gol Var

Tüm takımların dört puanla tamamladığı E Grubu'nda attığı gol sayısının fazlalığıyla liderliği alan Romanya inişli çıkışlı fakat her halükarda beklentilerin üzerinde bir performans sergilemişti. Kaybettikleri tek mücadelede dahi Belçika'ya karşı çok net pozisyonlar bulup bitiricilik problemi yaşadılar. Savunmada Bancu cezalı. Teknik adam Iordanescu orada tercihini Sorescu'dan yana kullanırsa yine kanatları etkili kullanarak rakip yarı sahada üretken olan bir takım görebiliriz. Hollanda'nın grup aşamasındaki futbolunu değerlendirirken çok daha zorlu rakiplerle karşılaştıklarını atlamamak gerekiyor ama turnuva öncesindeki sakatlıklar ve Veerman'ın Avusturya mücadelesindeki felaket oyunu sonrasında Koeman'ın öğrencilerine güvenmek kolay değil. Özellikle orta sahada fazlasıyla aksıyorlar. Her şeye rağmen çeyrek final favorisi olsalar da Romanya'nın bize keyifli, aksiyonu bol bir eşleşme izletebileceği kanaatindeyim. Fileler karşılıklı havalanabilir.

Fuat Türk - Nesine: İlk Yarı Sonucu 2

90 yılların sonuna doğru gerek milli takımlar gerekse kulüpler düzeyinde düşüşe geçen Rumen futbolu uzun yıllar sonra ilk kez böyle prestijli bir turnuvada temsil ediliyor. Grup aşamasında başarılı sonuçlar alan Romanya son 16'ya kalmayı başararak tüm Romanya halkanı sevindirdi. Hollanda da uzun süredir başarıya hasret. Eleme grubunda sadece Avusturya'ya boyun eğen Portakallar kadrosunda Gakpo ve Depay gibi yetenekli gol ayaklarını barındırıyor. Turnuvada iyi işler yapan bu ikili bu maçta da etkin bir oyun sergileyebilir. Hollanda'nın ilk yarıda skor üstünlüğünü ele alıp devreyi önde kapatmasını bekliyorum.

Kerim Can Özdal - Misli: Maç Sonucu 2 & 1.5 Gol Üst

Romanya, grupta iyi işler yaptı ama kadro kalitesi ve turnuva tecrübesi açısından Hollanda'nın gerisindeler. Hollanda'nın grup performansı yeterince tatmin etmese de Fransa maçı hariç hücumda etkili olduklarını gördük. Romanya'yı hem ofansif hem defansif açıdan zorlayacak isimlere sahipler. Kazanıp çeyrek finale yükselirler.

Mert Artun - Misli: 2.5 Gol Üst

Romanya’nın sol beki Bancu cezalı. Marin oynayabilecek duruma geldi. Hollanda tam kadro, Zirkzee de iyileşti. İki ekip de grup maçlarında dörder puan topladı ancak Hollanda beklentinin altında kalan taraf. Romanya son 7 maçta sadece Ukrayna’yı yenebildi. İki ekip daha önce 13 kez karşılaştı ve Hollanda bu maçların 9 tanesini kazanmayı başardı. Bu maçın da favorisi Portakallar ancak çok kolay olacağını düşünmüyorum. İki ekip de gol bulacaktır, en az 3 gol izleyeceğimizi düşünüyorum 90 dakikada.

Halil Demirkan - Misli: İlk Yarı 3.5 Korner Üst

Romanya, turnuvaya 3-0'lık Ukrayna galibiyetiyle başlamıştı. Belçika yenilgisinin ardından Slovakya ile berabere kalarak grubu 4 puan ile lider tamamlayan Romanya, son 16'ya kalmaya hak kazanmıştı. Hollanda ise grup aşamasında beklentilerin altında bir performans sergilemişti. Grubunda 4 puan toplayan Hollanda, en iyi 3.'ler kategorisinden son 16'ya kaldı. Romanya, grup aşamasında oynadığı mücadelelerde genellikle topu rakiplerine bırakmıştı. Savunma güvenliğiyle ön planda olan Romanya, güçlü rakibi Hollanda karşısında da benzer bir plan ile sahada olacaktır. Romanya, bu oyun tarzıyla grupta oynadığı mücadelelerde rakiplerine çok fazla korner şansı vermişti. Hollanda'nın, kuracağı baskının yine korner sayılarına yansıyacağını düşünüyorum.

Yusuf Kenan Çalık - Misli: Karşılıklı Gol Var

Romanya grup aşamasında gayet iyi bir oyun oynadı. Mütevazı kadrosuna rağmen takım halinde sergilenen performans etkileyiciydi. Hollanda için hayal kırıklığı diyebiliriz ancak kadro olarak çok kaliteli isimlere sahipler. İki takımın da gol bulmasını bekliyorum.

KAYNAK: Maç önü notları ve iddaa tahminleri Maçkolik'ten alınmıştır.

(90min Türkiye'yi artık sosyal medyadan takip edin! 90min Türkiye resmi Facebook sayfasını takip etmek için tıklayın! 90min Türkiye resmi Instagram hesabı için ise burayı tıklayın.)

Visualizza l' imprint del creator