PSV ziet met vertrek Robin Pröpper naar Rangers FC ideale aanwinst voor de neus voorbijgaan | OneFootball

PSV ziet met vertrek Robin Pröpper naar Rangers FC ideale aanwinst voor de neus voorbijgaan | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·31 luglio 2024

PSV ziet met vertrek Robin Pröpper naar Rangers FC ideale aanwinst voor de neus voorbijgaan

Immagine dell'articolo:PSV ziet met vertrek Robin Pröpper naar Rangers FC ideale aanwinst voor de neus voorbijgaan
Immagine dell'articolo:PSV ziet met vertrek Robin Pröpper naar Rangers FC ideale aanwinst voor de neus voorbijgaan

© IMAGO

Rangers FC gaat zich spoedig versterken met Robin Pröpper van FC Twente. De centrale verdediger had al langer de wens om naar het buitenland te verkassen en lijkt nu zijn zin te krijgen. De Career Advice Tool van SciSports laat echter zien dat PSV de beste vervolg bestemming was geweest voor de dertigjarige mandekker.


OneFootball Video


Nu de komst van Sepp van den Berg nog altijd op zich laat wachten, zit PSV behoorlijk krap in de centrale verdedigers. Hoewel de Eindhovenaren zich versterkten met Ryan Flamingo, zijn zowel Armando Obispo als Olivier Boscagli uit de roulatie met een blessure op dit moment. Hierdoor heeft Peter Bosz weinig te kiezen met oog op de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal komende zondag tegen Feyenoord.

Er moet dan ook spoedig een nieuwe centrale verdediger aan de selectie worden toegevoegd. Grootste kandidaat is Van den Berg. Echter is Liverpool niet van plan om de centrale verdediger zomaar weg te doen en vraagt twintig miljoen euro voor de jeugdexponent van PEC Zwolle. PSV wil best ver gaan, maar geen twintig miljoen euro op tafel leggen. Naar verluidt hebben de Eindhovenaren onlangs een bod van twaalf miljoen euro ingediend en is het de komende weken afwachten hoe de onderhandelingen verder verlopen.

Volgens data van SciSports heeft PSV de ideale centrale verdediger laten lopen. Pröpper, die een Club Fit van liefst 80 heeft met de landskampioen, verkast namelijk op korte termijn naar Rangers FC. Alleen een medische keuring scheidt Pröpper nog van een overstap naar de Schotse topclub, waar hij de opvolger moet worden van clubicoon Connor Goldson, die de deur onlangs achter zich dicht trok op Ibrox.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

Maar waarom Pröpper? De centrale verdediger is aan de bal ijzersterk, kent de klappen van de zweep en past uitstekend bij de speelstijl van Bosz. Uiteraard is de mandekker niet een speler waar PSV over drie jaar flink wat winst op gaat maken, zoals mogelijk bij Van den Berg het geval is, maar desondanks is Pröpper een betrouwbare verdediger die zeker zijn transfersom waar kon maken in het shirt van PSV. De verdediger valt qua speelstijl het beste te vergelijken met Daniel Amartey van Besiktas, die zijn ideale opvolger is bij FC Twente.

Hoewel PSV carrieretechnisch de beste keuze is voor Pröpper, zal de verdediger bij Rangers FC ook goed tot zijn recht komen. Door het vertrek dus van Goldson lijkt Pröpper bij the Gers dus zeker van een basisplaats. Niet geheel onbelangrijk: zijn speelstijl sluit naadloos aan bij de filosofie van trainer Philippe Clement, die ook graag de beschikking heeft over twee voetballende verdedigers. Niet voor niets haalde Clement met Andries Ulderink een Nederlander als assistent-trainer in huis om de voetballende speelstijl verder in het team te slijpen. Ook Vaclav Cerny verbond zich onlangs aan de Schotse grootmacht. De ex-speler van FC Twente maakte tijdelijk de overstap van VfL Wolfsburg naar Rangers FC.

Visualizza l' imprint del creator