Potentiële concurrentie voor Hancko: Atlético haalt EK-winnaar bij de club | OneFootball

Potentiële concurrentie voor Hancko: Atlético haalt EK-winnaar bij de club | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·27 luglio 2024

Potentiële concurrentie voor Hancko: Atlético haalt EK-winnaar bij de club

Immagine dell'articolo:Potentiële concurrentie voor Hancko: Atlético haalt EK-winnaar bij de club

Atlético Madrid gaat Robin le Normand overnemen van Real Sociedad, weten de BBC en Fabrizio Romano te melden. De centrale verdediger won deze maand met Spanje het Europees Kampioenschap en gaat komend seizoen samenwerken met Diego Simeone.

Le Normand is een genaturaliseerde Spanjaard: hij werd in Frankrijk geboren. Net als Aymeric Laporte, zijn kompaan in het centrum van de defensie van Spanje, koos hij ervoor om voor de Furia Roja uit te komen. Op clubverband liet hij zich vanaf 2018 op het hoogste niveau van Spanje gelden. Bij Real Sociedad groeide hij uit tot een sterkhouder, momenteel is hij 27 jaar.


OneFootball Video


Het is duidelijk dat Atlético op zoek is naar defensieve versterkingen, nu ook Dávid Hancko nadrukkelijk in verband wordt gebracht met de club uit de Spaanse hoofdstad. Naar verluidt heeft de club van Simeone een bod van zo'n dertig miljoen euro bij Feyenoord neergelegd. Als Hancko inderdaad naar Madrid verkast, zou hij mogelijk de concurrentiestrijd moeten aangaan met Le Normand. Eén voordeel: de Slowaak kan ook als linksback uit de voeten.

Volgens Atlético zal de deal met Le Normand rondkomen als hij terugkeert van zijn vakantie na het EK in Duitsland. De betreffende clubs zijn er al uit en Real Sociedad heeft al een dankwoord op de eigen clubsite geplaatst, waardoor het alleen nog wachten lijkt op de handtekening onder een contract van Atlético.

Visualizza l' imprint del creator