Perez vraagt speciale aandacht voor uitblinker van Ajax: 'Wat is die jongen fenomenaal!' | OneFootball

Perez vraagt speciale aandacht voor uitblinker van Ajax: 'Wat is die jongen fenomenaal!' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·21 ottobre 2024

Perez vraagt speciale aandacht voor uitblinker van Ajax: 'Wat is die jongen fenomenaal!'

Immagine dell'articolo:Perez vraagt speciale aandacht voor uitblinker van Ajax: 'Wat is die jongen fenomenaal!'
Immagine dell'articolo:Perez vraagt speciale aandacht voor uitblinker van Ajax: 'Wat is die jongen fenomenaal!'

© Videostill ESPN

Davy Klaassen was volgens Kenneth Perez afgelopen zondag de absolute uitblinker aan de kant van Ajax in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo (3-4). De middenvelder, die de 1-1 maakte in Almelo, beschikt volgens Perez over een buitengewoon goed vermogen om aan te voelen waar hij moet staan in het strafschopgebied.


OneFootball Video


Klaassen stond afgelopen weekend opnieuw op de juiste plek tijdens de wedstrijd, toen hij scoorde met een schot van dichtbij. Zijn goal ontstond nadat een inzet van Bertrand Traoré werd geblokkeerd door Ivan Mesik. Opvallend was Klaassens slimme positionering: terwijl Traoré vanaf de rechterflank naar binnen trok, koos Klaassen ervoor om naar de tweede paal te bewegen. Deze beslissende beweging leverde hem een doelpunt op. “Mag ik nog heel even iets over de wedstrijd zeggen? Wat is Klaassen fenomenaal!”, jubelde Kenneth Perez zondagavond bij Dit was het Weekend van ESPN.

Perez was vol lof over Klaassens vermogen om op het juiste moment op de juiste plek te staan. “Hij heeft bijna niet meegedaan in de wedstrijd, je hebt ‘m bijna niet gezien. Maar hoe hij de eerste goal maakt… Kijk hoe hij loopt,” zei de oud-middenvelder van Ajax. “Wie bedenkt nou dat de bal daar gaat komen? Traoré loopt helemaal naar de penaltystip, hij schiet, de bal komt tegen iemand aan, en wie staat er helemaal vrij? Klaassen! Van Kaam liet hem lopen en dacht ook: dat zal nooit lukken.”

Presentator Jan Joost van Gangelen viel het ook op hoe Klaassen altijd aanvoelt waar hij moet zijn in het veld. “Hij heeft een soort metaaldetector, lijkt het wel. Die gaat steeds harder piepen als hij in de buurt van de bal komt,” grapte Van Gangelen. Het toont de kwaliteit van Klaassen om ruimtes te herkennen en daar gebruik van te maken, zelfs als hij in een wedstrijd minder zichtbaar lijkt.

Volgens Perez ligt Klaassens huidige succes bij Ajax in het feit dat hij zich moeiteloos staande houdt in de Eredivisie, na een periode waarin hij bij Inter weinig speelde. “In de Eredivisie is het heerlijk toeven voor hem. Hij heeft heel lang niet gespeeld, maar doet nu mee alsof hij nooit is weggeweest.” Klaassen blijft daarmee van cruciale waarde voor Ajax, zowel qua positionering als qua spelinzicht.

Visualizza l' imprint del creator