Paris Saint-Germain kan vraagprijs Geertruida laten zakken middels ruildeal | OneFootball

Paris Saint-Germain kan vraagprijs Geertruida laten zakken middels ruildeal | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·25 giugno 2024

Paris Saint-Germain kan vraagprijs Geertruida laten zakken middels ruildeal

Immagine dell'articolo:Paris Saint-Germain kan vraagprijs Geertruida laten zakken middels ruildeal
Immagine dell'articolo:Paris Saint-Germain kan vraagprijs Geertruida laten zakken middels ruildeal
Immagine dell'articolo:Paris Saint-Germain kan vraagprijs Geertruida laten zakken middels ruildeal

© IMAGO

Feyenoord kan Lutsharel Geertruida na het EK uitzwaaien. De 23-jarige rechtsback is op de radar verschenen bij Paris Saint-Germain, dat zich al bij de speler heeft gemeld met een aanbieding. In de zoektocht naar versterkingen voor komend seizoen is het niet onverstandig voor de Rotterdammers om in de onderhandelingen met de Franse topclub te informeren of de mogelijkheid bestaat dat spelers de omgekeerde weg naar De Kuip bewandelen.


OneFootball Video


Geertruida is momenteel met Nederland actief op het EK, maar op de achtergrond voerde PSG al diverse concrete gesprekken met het management van de tienvoudig international. Volgens journalist Florian Plettenberg moeten de Parijzenaren met 25 miljoen euro over de brug komen om Geertruida los te weken bij Feyenoord, waar hij nog tot medio 2025 onder contract staat. Hierdoor moeten de Rotterdammers de verdediger verkopen om zo een transfervrij vertrek volgend jaar te voorkomen.

In de onderhandelingen met PSG doet Feyenoord er volgens de data van SciSports verstandig aan om te informeren naar de beschikbaarheid van Juan Bernat. De ervaren vleugelverdediger beschikt over een verbintenis tot medio 2025, waardoor de Franse topclub in hetzelfde schuitje zit als Feyenoord met Geertruida. Daarnaast werd Bernat afgelopen seizoen verhuurd aan Benfica en lijkt hij niet meer in de plannen van PSG voor te komen.

Feyenoord kan ervaring aan selectie toevoegen met komst Juan Bernat

Met het oog op de langdurige absentie van Quilindschy Hartman is het aantrekken van Bernat geen overbodige luxe. De 31-jarige Spanjaard heeft namelijk een similarity van 99 procent met de geblesseerde vleugelverdediger van Feyenoord. Beide linksbacks worden gekenmerkt als een Inverted Wing Back. Dit type verdediger komt in balbezit naar het centrum, wordt vaak betrokken in de opbouw en ontvangt de bal veelvuldig op de helft van de tegenstander.

Door de lange absentie van Juan Bernat afgelopen seizoen is hierboven zijn speelstijl uit het seizoen 2022/23 gebruikt

Volgens de Career Advice Tool van SciSports heeft Bernat een Club Fit van 79 met Feyenoord, waarbij hij met name goed past in de speelstijl en formatie van de Rotterdamse club. Het uitzicht op speeltijd zal drastisch slinken wanneer Hartman volledig hersteld is, maar Bernat doet niet onder voor Gijs Smal. De 29-jarige vleugelverdediger voegt zich deze zomer bij Feyenoord, dat hem transfervrij overneemt van FC Twente.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

Feyenoord hoeft de vraagprijs van Geertruida maar iets te laten zakken om Bernat te betrekken in de transfer, daar de linksback een Estimated Transfer Value (ETV) van 2,8 miljoen euro vertegenwoordigt. De ervaren vleugelverdediger staat nog een jaar onder contract bij PSG, waar hij liefst 8,7 miljoen euro op jaarbasis verdient. De salariseisen van Bernat kunnen om die reden nog een groot struikelblok vormen.

Immagine dell'articolo:Paris Saint-Germain kan vraagprijs Geertruida laten zakken middels ruildeal

© IMAGO - Juan Bernat kwam in zijn carrière in totaal vijftig Champions League-duels in actie

Bernat doorliep de jeugdopleiding van Valencia, waar hij uiteindelijk doorbrak en na 74 duels voor tien miljoen euro werd verkocht aan Bayern München. Na 113 wedstrijden in het shirt van de Duitse topclub verkaste de linkspoot naar Paris Saint-Germain, waar hij zich vier keer kroonde tot landskampioen en afgelopen zomer op huurbasis vertrok naar Benfica. In Portugal kwam Bernat door blessureleed niet verder dan 248 minuten, verdeeld over 7 wedstrijden.

Visualizza l' imprint del creator