'Oud-Feyenoorder Van Wonderen gaat aan de slag bij Schalke 04' | OneFootball

'Oud-Feyenoorder Van Wonderen gaat aan de slag bij Schalke 04' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·6 ottobre 2024

'Oud-Feyenoorder Van Wonderen gaat aan de slag bij Schalke 04'

Immagine dell'articolo:'Oud-Feyenoorder Van Wonderen gaat aan de slag bij Schalke 04'

Na zijn vertrek bij sc Heerenveen heeft Kees van Wonderen nu een nieuwe club gevonden. De oud-Feyenoorder gaat aan de slag als trainer bij Schalke 04, zo melden diverse Duitse media. De 55-jarige trainer moet op korte termijn worden gepresenteerd als opvolger van de in september vertrokken Karel Geraerts.

Zaterdagavond werd Van Wonderen al gespot in de Veltins-Arena toen zijn nieuwe club het opnam tegen Hertha BSC. Die Königsblauen lukte het vorig seizoen niet om terug te promoveren naar de Bundesliga en het nieuwe seizoen is ook absoluut niet goed begonnen. Geraerts werd ontslagen nadat de club slechts zeven punten uit de eerste zeven wedstrijden wist te behalen. Een mooie uitdaging dus voor de oud-Feyenoorder.


OneFootball Video


Twee seizoenen stond Van Wonderen aan het roer bij sc Heerenveen, maar afgelopen zomer liep zijn contract af. De vijfvoudig international van het Nederlands elftal was daarvoor al trainer bij Go Ahead Eagles en was ook assistent bij FC Twente en het Nederlands elftal. De oud-Feyenoorder vertelde eerder al te zoeken naar een club waar hij geen verleden heeft en hij rustig aan de slag kan. "Feyenoord is een topclub waar de belangstelling helemaal op gericht is. Dat moet je willen en daar moet je klaar voor zijn. Mijn ambitie ligt er niet om bij Feyenoord hoofdtrainer te zijn."

Van Wonderen was als prof actief bij NEC, NAC en Feyenoord. Met de Rotterdammers wist hij in 2002 de UEFA Cup te winnen. Daarnaast speelde hij 263 wedstrijden voor Feyenoord en won hij ook de landstitel en Johan Cruyff Schaal.

Visualizza l' imprint del creator