Oranje-international kan Koeman overtuigen na ETV-stijging van 16,1 miljoen euro | OneFootball

Oranje-international kan Koeman overtuigen na ETV-stijging van 16,1 miljoen euro | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·11 ottobre 2024

Oranje-international kan Koeman overtuigen na ETV-stijging van 16,1 miljoen euro

Immagine dell'articolo:Oranje-international kan Koeman overtuigen na ETV-stijging van 16,1 miljoen euro
Immagine dell'articolo:Oranje-international kan Koeman overtuigen na ETV-stijging van 16,1 miljoen euro

© IMAGO

Micky van de Ven is sinds zijn overstap naar Tottenham Hotspur een van de vaste gezichten in Oranje. De 23-jarige verdediger staat vrijdagavond met het Nederlands elftal in Boedapest tegenover Hongarije, waar hij hoogstwaarschijnlijk kan rekenen op een plek in de basisopstelling. Een meer dan terechte beloning nadat eerder zijn stormachtige ontwikkeling ook was terug te zien middels een enorme stijging van zijn Estimated Transfer Value (ETV).


OneFootball Video


Het ziet ernaar uit dat bondscoach Ronald Koeman vanavond tegen Hongarije een plekje in de basisopstelling heeft ingeruimd voor Van de Ven. Nathan Aké is normaliter de vaste en onomstreden linksback in het Nederlands elftal, maar de verdediger van Manchester City viel in het Nations League-duel met Duitsland (2-2) van afgelopen september uit met een spierblessure. De 53-voudig international is er zodoende in de komende interlandperiode niet van de partij.

Door de blessure van Aké mag Van de Ven dus hopen op een basisplaats in de opstelling van Koeman, waardoor het gezegde 'de een zijn dood, is de ander zijn brood' van toepassing lijk te zijn op de situatie. Van de Ven moest na een goed eerste jaar bij Tottenham genoegen nemen met een reserverol op het EK. Hij kwam vier keer als invaller binnen de lijnen. Aké kreeg de voorkeur op de linksbackpositie, terwijl Virgil van Dijk en Stefan de Vrij het hart van de defensie vormden.

Van de Ven kan deze interlandperiode zijn interlandtotaal voor Oranje op tien brengen en dit benadrukt nog maar eens de ontwikkeling van de linkspoot. Van de Ven begon zijn carrière, onder Wim Jonk, bij FC Volendam. Hier speelde hij uiteindelijk in totaal 45 duels in de Keuken Kampioen Divisie, waarna VfL Wolfsburg in de zomer van 2021 een vast bedrag van 3,5 miljoen euro betaalde. Deze transfersom steeg later door een doorverkooppercentage naar 8,5 miljoen euro en hiermee is Van de Ven de duurste uitgaande transfer in de clubgeschiedenis van de Volendammers.

Ten tijde van zijn overstap van Volendam naar Wolfsburg vertegenwoordigde Van de Ven een ETV van 1,6 miljoen euro. De marktwaarde van de vleugelverdediger steeg uiteindelijk na twee seizoenen in dienst van de Duitse subtopper naar een bedrag van 20,1 miljoen euro. In zijn tweede seizoen bewees Van de Ven zijn waarde en kwam hij in totaal 36 keer in actie. Hierin was hij goed voor één doelpunt en twee assists.

In de zomer van 2023 klopte Tottenham aan bij Wolfsburg voor de diensten van Van de Ven, die uiteindelijk voor veertig miljoen euro werd aangetrokken door the Spurs. Zijn ETV bedroeg op dat moment, in augustus 2023, 17,3 miljoen euro en steeg na een sterke eerste seizoenshelft naar 24,2 miljoen euro. Uiteindelijk kwam hij, ondanks een hamstringblessure, nog tot 29 optredens. Hierin was hij goed voor drie goals. Van de Ven verdiende daarmee een plek in de EK-selectie en vertegenwoordigde op dat moment een ETV van 22,9 miljoen euro.

Op het EK moest Van de Ven genoegen nemen met een reserverol, waarna hij zich afgelopen zomer weer meldde bij Tottenham. Onder trainer Ange Postecoglou ging de multifunctionele verdediger echter voortvarend van start. Van de Ven speelde in totaal zeven wedstrijd voor the Spurs en blonk met name uit tegen Manchester United (0-3 winst), waar hij zijn tweede assist van dat seizoen gaf. Door zijn goede prestaties steeg zijn ETV in vergelijking met het EK met liefst 16,1 miljoen euro. Van de Ven vertegenwoordigt nu een marktwaarde van 39 miljoen euro.

Visualizza l' imprint del creator