Nieuws over Joshua Zirkzee leidt recordtransfer van Feyenoord in | OneFootball

Nieuws over Joshua Zirkzee leidt recordtransfer van Feyenoord in | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·3 luglio 2024

Nieuws over Joshua Zirkzee leidt recordtransfer van Feyenoord in

Immagine dell'articolo:Nieuws over Joshua Zirkzee leidt recordtransfer van Feyenoord in
Immagine dell'articolo:Nieuws over Joshua Zirkzee leidt recordtransfer van Feyenoord in

© IMAGO

AC Milan heeft besloten om zich terug te trekken in de strijd om Joshua Zirkzee, meldt Rudy Galetti. De spits van Bologna is al weken akkoord over een overgang naar de Italiaanse topclub, maar de vergoeding die zijn zaakwaarnemer Kia Joorabchian vraagt, is de beleidsmakers in Milaan te gortig. Een deal met Manchester United lijkt nu op handen, schrijft Galetti.


OneFootball Video


Op 9 juni werd gemeld dat Zirkzee voor Milan had gekozen: hij zou voor veertig miljoen euro de overstap maken naar het San Siro. Corriere dello Sport bevestigde dinsdag nog dat de aanvaller een principeakkoord had bereikt met i Rossoneri, maar dat de deal stilligt door de onenigheid over commissies voor de zaakwaarnemer. Joorabchian wil liefst vijftien miljoen euro hebben en Milan is niet bereid dat te betalen.

Manchester United lijkt nu de favoriet om de Nederlandse EK-ganger in te lijven. De 22-jarige spits en zijn management zouden de Engelse topclub groen licht hebben gegeven om over te gaan tot actie bij Bologna, melden Engelse media al eerder. De Engelse topclub is naar verluidt tot een akkoord gekomen en heeft in de onderhandelingen met het management van de rechtspoot zelfs 'korting' gekregen van Joorabchian. Waar Milan 15 miljoen euro moest betalen, lijkt de belangenbehartiger nu genoegen te nemen met ongeveer 9,5 miljoen euro.

Door het mislopen van Zirkzee lijkt Santiago Giménez opnieuw in beeld te komen bij Milan. De 23-jarige Mexicaan was afgelopen seizoen goed voor 26 doelpunten en 8 assists, verdeeld over 41 wedstrijden. De linkspoot kan een uitstekend doelpuntengemiddelde overleggen met 1 goal per 123 minuten, maar dit kalenderjaar stokte de doelpuntenproductie geruime tijd. Giménez was het afgelopen half jaar slechts zes keer trefzeker in negentien duels.

Naast Giménez staat ook Artem Dovbyk op de lijst in Milaan, schreef Corriere dello Sport dinsdag. De Oekraïner was afgelopen seizoen een van de uitblinkers bij Girona, dat verrassend op de derde plaats eindigde in LaLiga. De 27-jarige spits was in zijn debuutseizoen bij de club van onder meer Daley Blind goed voor 25 goals en 10 assists in 41 duels. In Catalonië, waar Dovbyk tot medio 2028 vastligt, wil men veertig miljoen euro ontvangen voor de aanvaller.

Visualizza l' imprint del creator