Niet De Ligt, maar andere Nederlander krijgt schuld van tegengoal | OneFootball

Niet De Ligt, maar andere Nederlander krijgt schuld van tegengoal | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·11 settembre 2024

Niet De Ligt, maar andere Nederlander krijgt schuld van tegengoal

Immagine dell'articolo:Niet De Ligt, maar andere Nederlander krijgt schuld van tegengoal

Matthijs de Ligt is na de interlandperiode met het Nederlands elftal de gebeten hond. De verdediger, die tegen Bosnië en Herzegovina al ongelukkig was, wordt na het duel tegen Duitsland overladen met kritiek. Fans van Manchester United steken hier een stokje voor.

De Ligt kreeg deze interlandperiode het vertrouwen van bondscoach Ronald Koeman, maar dat pakte niet bepaald goed uit. Nadat de oud-Ajacied ongelukkig was tegen Bosnië en Herzegovina, schutterde hij opnieuw tegen Duitsland. Bij de eerste tegentreffer was de verdediger slordig in de opbouw, waardoor Deniz Undav de gelijkmaker kon scoren.


OneFootball Video


Niet veel later zette Joshua Kimmich de 1-2 op het bord. Fans van Manchester United zoomen bij de tegentreffer in op de rol van Virgil van Dijk, die volgens hen teveel ruimte weggeeft bij de tweede paal. "De Ligt! De Ligt! De Ligt! Van Dijk dekt de tweede paal niet, maar krijgt geen enkele kritiek!", valt te lezen in een tweet die hard rondgaat op X.

In de commentsectie krijgen ook Jurriën Timber en Cody Gakpo een verwijt. Het tweetal dat de linkerkant bezet bij Oranje had volgens hen rechtsback Kimmich moeten verdedigen.

Visualizza l' imprint del creator