Nederland doet goede zaak op EK U19 na zege tegen Spanje, Frankrijk haalt uit tegen thuisland | OneFootball

Nederland doet goede zaak op EK U19 na zege tegen Spanje, Frankrijk haalt uit tegen thuisland | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·19 luglio 2024

Nederland doet goede zaak op EK U19 na zege tegen Spanje, Frankrijk haalt uit tegen thuisland

Immagine dell'articolo:Nederland doet goede zaak op EK U19 na zege tegen Spanje, Frankrijk haalt uit tegen thuisland

De Belgian Red Flames U19 wisten zich eind vorig jaar te plaatsen voor de tweede ronde in de A-League met oog op het EK 2024. De tegenstanders op weg naar dat EK in Litouwen waren van een haalbare soort, maar het EK haalden ze uiteindelijk niet.

Servië won de groep van de Belgen uiteindelijk, waardoor de Serviërs naar het EK mochten en de Belgen uiteindelijk niet. Ondertussen is het EK ook helemaal begonnen in Litouwen en dat leverde ook op speeldag 2 spektakel op.


OneFootball Video


Groep A

In groep A ging het thuisland na de 0-10 tegen Engeland nu ook zwaar onderuit tegen Frankrijk. Met onder meer een zuivere hattrick van Robillard en een doelpunt van Coutel was het bij de koffie al 0-4 voor de Fransen.

Na de pauze werd de score nog aangedikt tot 0-6, waardoor de Fransen nu al zeker zijn van de halve finale. Litouwen is dan weer al uitgeschakeld. Engeland is na een 1-1 gelijkspel tegen Servië ook quasi zeker - de Serviërs gaan bijzonder hard moeten uithalen tegen Litouwen.

1. Frankrijk 6 (+8)2. Engeland 4 (+10)3. Servië 1 (-2)4. Litouwen 0 (-16)

Groep B

In groep B waren er op speeldag 1 twee gelijke spelen, waardoor er nog héél veel voor te spelen was op de tweede speeldag. En op die tweede speeldag zijn de zaken toch een klein beetje duidelijk geworden, zo blijkt.

Duitsland en Nederland - die op speeldag 1 hadden gelijkgespeeld - hebben namelijk beiden hun wedstrijd gewonnen. Een doelpunt van Keukelaar was voor de jonge Oranje Leeuwinnen voldoende voor de driepunter tegen Spanje, de Duitsers wonnen met 2-1 van Ierland.

1. Duitsland 4 (+1)2. Nederland 4 (+1)3. Ierland 1 (-1)4. Spanje 1 (-1)

Visualizza l' imprint del creator