Micky van de Ven eist via arbitragecommissie flink bedrag van FC Volendam | OneFootball

Micky van de Ven eist via arbitragecommissie flink bedrag van FC Volendam | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·30 aprile 2024

Micky van de Ven eist via arbitragecommissie flink bedrag van FC Volendam

Immagine dell'articolo:Micky van de Ven eist via arbitragecommissie flink bedrag van FC Volendam
Immagine dell'articolo:Micky van de Ven eist via arbitragecommissie flink bedrag van FC Volendam

© IMAGO

Micky van de Ven daagt FC Volendam voor de arbitragecommissie. De verdediger van Tottenham Hotspur en het Nederlands elftal eist circa 450.000 euro van zijn oude werkgever, zo meldt De Telegraaf. Van de Ven meent recht te hebben op tien procent van het bedrag dat Volendam kreeg voor de transfer van de verdediger van VfL Wolfsburg naar Tottenham.


OneFootball Video


In 2021 maakte Van de Ven de overstap van FC Volendam naar Wolfsburg voor een transfersom van in totaal 3,5 miljoen euro. De centrale verdediger kreeg tien procent van dit bedrag: 350.000 euro. Veertig miljoen euro werd door Tottenham voor de verdediger aan Wolfsburg betaald om hem naar Noord-Londen te halen. Volendam sprong een gat in de lucht, daar dankzij een doorverkooppercentage van 12,5 procent een bedrag van 4,5 miljoen euro werd verdiend. Van de Ven meende opnieuw recht te hebben op tien procent, maar dat ging er bij de club niet in.

“De club betwist dat en meent dat alleen de door VfL Wolfsburg betaalde 3,5 miljoen euro de netto transferopbrengst behelst”, schrijft de krant. Uit e-mailverkeer tussen de voorzitter van Volendam, Jaap Veerman, en Marcel van de Ven, de vader van Micky, blijkt dat de verdediger bereid was om 75.000 euro aan Volendam te schenken, om zo een regeling te treffen.

FC Volendam kon het bedrag van 375.000 euro in tien jaarlijkse termijnen betalen. “Veerman zegt in een e-mailbericht van 9 april door de raad van commissarissen te zijn gevraagd een schikkingsvoorstel van 300 duizend euro te doen (…) Mocht dat niet volstaan dan is het aan de arbiters in Zeist om een oordeel te vellen”, zo meldt De Telegraaf.

Advocaat Frans de Weger wil niet al te veel vertellen over de situatie. “Ik wil er in deze fase weinig over kwijt behalve dan dat als de zaak al één procent minder goed had gelegen mijn cliënt deze zaak niet was gestart. Het standpunt van FC Volendam gaat volkomen in tegen de vaste lijn van jurisprudentie. Als partijen geen nadere uitleg hebben gegeven over de uitleg van ’netto transferopbrengst’, dan wordt in de rechtspraak een ruime uitleg aangehouden. Cliënt heeft dus recht op deze en toekomstige vergoedingen.”

Marcel van de Ven betreurt de gang van zaken. “Op ons verzoek zijn we meerdere keren met FC Volendam om tafel gegaan om het buiten de arbiters en de publiciteit op te lossen. De club incasseert in totaal bijna acht miljoen euro voor Micky en mijn zoon heeft gewoon recht op zijn deel. Hoewel hij nog nóóit een bedankje heeft gehad voor al het geld dat hij opbrengt, was hij bereid 75.000 euro aan de club te schenken. Dat zegt, denk ik, alles over hem. Maar de tijd van onderhandelen is nu voorbij. We eisen nu het volle pond.”

Visualizza l' imprint del creator