'Lieveling van Santiago Giménez' laat Feyenoord links liggen en tekent elders in Europa | OneFootball

'Lieveling van Santiago Giménez' laat Feyenoord links liggen en tekent elders in Europa | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·5 luglio 2024

'Lieveling van Santiago Giménez' laat Feyenoord links liggen en tekent elders in Europa

Immagine dell'articolo:'Lieveling van Santiago Giménez' laat Feyenoord links liggen en tekent elders in Europa
Immagine dell'articolo:'Lieveling van Santiago Giménez' laat Feyenoord links liggen en tekent elders in Europa

© IMAGO

Rodrigo Huescas staat voor een transfer naar FC Kopenhagen, meldt Medio Tiempo. De buitenspeler van Cruz Azul is een van de grootste talenten van Mexico en is ook op de radar van onder meer Feyenoord verschenen. Kopenhagen wil echter doorpakken voor de twintigjarige aanvaller en heeft al een bod ingediend bij zijn huidige club.


OneFootball Video


De verwachting is dat de onderhandelingen deze week al worden afgerond. De twintigjarige Mexicaan zal naar verwachting voor om en nabij de twee miljoen euro de overstap maken. Dat bedrag wordt 'aanzienlijk' genoemd, gezien het feit dat de rechtspoot een contract tot slechts medio 2025 heeft in Mexico-stad.

Huescas heeft eerder zelf gesprekken gevoerd met de club om zijn contract met minimaal een halfjaar te verlengen, maar de partijen konden niet tot een akkoord komen. In totaal kwam de enkelvoudig international tot 85 wedstrijden voor Cruz Azul, waarin hij 6 keer scoorde en 14 assists leverde. Zijn Estimated Transfer Value (ETV) wordt geschat op 2,9 miljoen euro.

Santiago Giménez en zijn familie spelen een belangrijke rol in de nog prille loopbaan van Huescas. Het was Christian Giménez, de vader van de Feyenoord-spits, die er bij Huescas en Cruz Azul op aandrong om de handen ineen te slaan. Huescas en Giménez junior deelden jarenlang de kleedkamer in de jeugd en naderhand ook die van het eerste. Hij maakte al in april 2021, op zeventienjarige leeftijd, zijn debuut in de hoofdmacht van de roemruchte club uit Mexico-Stad.

“Ik denk dat Huescas de volgende zelf opgeleide voetballer van Cruz Azul wordt die de overstap naar Europa gaat maken”, zo verzekerde Giménez junior een tijd terug. “Hij heeft heel veel potentieel. In de jeugd was hij al een van de uitblinkers. Rodrigo heeft laten zien wat hij kan toen hij de kans kreeg. Het is een geweldige speler, maar de club moet dergelijke talenten ook gedurende een langere periode een kans blijven geven. Niet alleen drie, vier duels op rij. Het is de enige manier om erachter te komen uit welk hout een voetballer is gesneden. Rodrigo heeft de toekomst, daar ben ik van overtuigd.”

Visualizza l' imprint del creator