Joan Laporta maakt werk van spectaculaire terugkeer van Neymar bij Barcelona | OneFootball

Joan Laporta maakt werk van spectaculaire terugkeer van Neymar bij Barcelona | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·3 ottobre 2024

Joan Laporta maakt werk van spectaculaire terugkeer van Neymar bij Barcelona

Immagine dell'articolo:Joan Laporta maakt werk van spectaculaire terugkeer van Neymar bij Barcelona
Immagine dell'articolo:Joan Laporta maakt werk van spectaculaire terugkeer van Neymar bij Barcelona

© IMAGO

Het kan zomaar zo zijn dat Neymar zijn loopbaan gaat afsluiten bij Barcelona. Joan Laporta, president van Barcelona, droomt volgens Sport van een terugkeer van de Braziliaanse superster naar de Spaanse topclub. Neymar speelt momenteel voor Al Hilal in Saoedi-Arabië, maar zijn contract loopt aan het einde van het seizoen af.


OneFootball Video


Neymar, die eerder al van 2013 tot 2017 voor de Catalaanse grootmacht speelde, blijft een van de grootste namen in het internationale voetbal. Zijn enorme aantrekkingskracht op media en fans maakt hem een interessante optie voor Barcelona, dat niet alleen sportieve prestaties nodig heeft, maar ook financiële inkomsten en wereldwijde aandacht wil genereren met zijn mogelijke komst. Het zou voor Laporta een strategische zet kunnen zijn om met Neymar de heropening van het stadion extra glans te geven.

Aan de andere kant speelt Neymar zelf met het idee om voor een kort contract in een topcompetitie te tekenen. De Braziliaan zou graag in optimale vorm raken voor het WK 2026, waar hij mogelijk zijn laatste grote toernooi voor de Seleção zal spelen. Een eenjarig avontuur bij Barcelona in de Spaanse competitie zou perfect passen in dat plan. Hierdoor lijkt het scenario van een terugkeer naar Barcelona niet volledig ondenkbaar.

Hoewel er nog geen officiële gesprekken zouden hebben plaatsgevonden, denken velen in Spanje dat het slechts een kwestie van tijd is voordat beide partijen contact opnemen. Met Neymar in de selectie zou Barcelona niet alleen sportief versterkt worden, maar ook de aandacht van de hele wereld naar het vernieuwde Camp Nou trekken.

Neymar, inmiddels 32 jaar, speelde in totaal 186 wedstrijden (105 doelpunten) voor Barcelona en vormde jarenlang met Lionel Messi en Luís Suárez de meest gevaarlijke voorhoede van Europa. De Braziliaanse aanvaller won met Barcelona onder meer de Champions League en pakte twee keer de landstitel in Spanje. In 2017 nam Neymar afscheid van de Spaanse grootmacht. Paris Saint-Germain betaalde 222 miljoen euro voor Neymar en maakte van hem de duurste voetballer aller tijden. Neymar staat sinds 2023 onder contract bij Al-Hilal, waar hij sinds zijn komst in vijf wedstrijden goed was voor één doelpunt. De aanvaller ligt al maanden uit de roulatie, maar is op de weg terug. Neymar scheurde de voorste kruisband van zijn linkerknie en zijn meniscus.

Visualizza l' imprint del creator