Jan Mulder bewierookt Oranje-international: ‘Seedorf en Davids hadden niet zijn grandeur’ | OneFootball

Jan Mulder bewierookt Oranje-international: ‘Seedorf en Davids hadden niet zijn grandeur’ | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·5 ottobre 2024

Jan Mulder bewierookt Oranje-international: ‘Seedorf en Davids hadden niet zijn grandeur’

Immagine dell'articolo:Jan Mulder bewierookt Oranje-international: ‘Seedorf en Davids hadden niet zijn grandeur’

Jan Mulder geniet van het spel van Ryan Gravenberch. De schrijver en voormalig spits wil iedereen aanraden naar Liverpool te gaan om een wedstrijd van de middenvelder te bekijken. Mulder geeft aan de elegantie in het spel van Gravenberch geweldig te vinden.

Gravenberch maakt dit seizoen zijn doorbraak mee bij Liverpool. De middenvelder kwam vorig jaar over van Bayern München, maar wist onder Jürgen Klopp geen basisplaats te veroveren. Onder nieuwe trainer Arne Slot wil het de Nederlander wel lukken. Dat is ook bij Mulder niet onopgemerkt gebleven. “Ga allemaal naar Liverpool en koop daar een kaartje voor Anfield. Niet vanwege dat stadion, maar om Ryan Gravenberch te zien spelen”, stelt hij in De Volkskrant.


OneFootball Video


“Zijn stijl vind ik van een zeldzame schoonheid”, gaat de oud-voetballer verder. “Hoe hij loopt, er hoeft eigenlijk geen bal aan te pas te komen.” Mulder vergelijkt Gravenberch vervolgens met Giancarlo Antognoni, een oud-middenvelder die in de jaren 70 en 80 uitblonk bij Fiorentina. “Ook zo elegant, maar volgens mij is Gravenberch nóg beter. Hoe hij laatst speelde tegen Manchester United en tegen Duitsland, dat is echt de hoogste klasse. Dat zachte bewegen, je bek viel er gewoon van open.” Ook Clarence Seedorf en Edgar Davids worden erbij gehaald door de schrijver. “Twee klassespelers, maar niet met de grandeur van Ryan Gravenberch.”

Hoewel hij enorm veel lof heeft voor Gravenberch, zou Mulder niet zelf naar Anfield afreizen. “Nee, ik raad het júllie aan. Mij zul je niet snel op de tribune zien staan.” Dat komt volgens hem doordat hij zelf voetballer is geweest en gewend is dat de mensen voor hem juichen. “Dus om nou zelf het publiek te zijn, met een sjaaltje om mijn nek, dat is mijn eer te na. Diep van binnen bén ik Ryan Gravenberch. Snap je?”, besluit hij.

Visualizza l' imprint del creator