Hato dringt bij clubleiding Ajax aan op spectaculaire terugkeer: club geeft geen gehoor | OneFootball

Hato dringt bij clubleiding Ajax aan op spectaculaire terugkeer: club geeft geen gehoor | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·20 giugno 2024

Hato dringt bij clubleiding Ajax aan op spectaculaire terugkeer: club geeft geen gehoor

Immagine dell'articolo:Hato dringt bij clubleiding Ajax aan op spectaculaire terugkeer: club geeft geen gehoor
Immagine dell'articolo:Hato dringt bij clubleiding Ajax aan op spectaculaire terugkeer: club geeft geen gehoor

© IMAGO

Jorrel Hato heeft bij de clubleiding van Ajax aangedrongen op een terugkeer van Winston Bogarde, meldt De Telegraaf. De verdediger van Ajax traint, samen met FC Utrecht-verdediger Ryan Flamingo, de afgelopen weken onder Bogarde, die tot de zomer van 2022 assistent-trainer was bij Ajax. Hij werkte daar al sinds de zomer van 2015.


OneFootball Video


"Bij diens contractverlenging tot de zomer van 2028 heeft Hato aangegeven Bogarde graag bij de club te zien terugkeren als specialistentrainer voor de verdedigers. Daar is (vooralsnog) geen gehoor aan gegeven", schrijft Jeroen Kapteijns. Hato verlengde in maart zijn contract bij Ajax tot de zomer van 2028. Zijn oude verbintenis liep tot medio 2025.

Na zijn dienstverband bij Ajax was Bogarde ook nog kortstondig assistent-trainer onder Patrick Kluivert bij het Turkse Adana Demirspor. De oud-verdediger werd begin juli aangesteld, maar in september kwam al weer een einde aan het dienstverband. Een verschil van inzicht werd als reden geciteerd om het contract in wederzijds overleg te ontbinden.

In november werd Bogarde nog in verband gebracht met Standard Luik. Journalist Johan Inan van het Algemeen Dagblad schreef dat Bogarde een aantal gesprekken gevoerd had met Standard Luik. De Belgische club zag in hem een goede assistent voor toenmalig hoofdtrainer Carl Hoefkens, nadat Yaya Touré vertrok naar de Saoedische bond. Uiteindelijk besloot Standard echter Bernd Thijs, oud-speler van onder meer KRC Genk, Standard Luik en KAA Gent, aan te stellen als opvolger van de Ivoriaan.

Visualizza l' imprint del creator