Hancko ook belangrijk buiten het veld: "Ik praat veel met die jongens" | OneFootball

Hancko ook belangrijk buiten het veld: "Ik praat veel met die jongens" | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·28 ottobre 2024

Hancko ook belangrijk buiten het veld: "Ik praat veel met die jongens"

Immagine dell'articolo:Hancko ook belangrijk buiten het veld: "Ik praat veel met die jongens"

Feyenoord heeft lang moeten zoeken naar zijn vorm, maar is qua spel waar het wil zijn. In de drie knappe zeges in uitwedstrijden tegen Go Ahead Eagles, Benfica en FC Utrecht leek het voetbal zelfs weer sterk op dat van de succesploeg van Arne Slot. "Na afgelopen week voelt het wel weer zo", erkende Dávid Hancko na afloop.

NU.nl sprak de Slowaakse verdediger na de 0-2 winst in Utrecht, onder meer over de voorbereiding op dat duel. "Meteen na de zege bij Benfica in de Champions League beseften we dat de volgende zware tegenstander alweer op ons wachtte. Als we willen stijgen op de ranglijst, moesten we ook hier winnen. Natuurlijk voel je de vermoeidheid. Maar de grootste uitdaging lag op mentaal vlak. Het viel niet mee om na zo'n topwedstrijd in Lissabon het vizier te richten op Utrecht."


OneFootball Video


Natuurlijk kan de ploeg daarbij altijd rekenen op de professionaliteit van Hancko, die zelfs in de bus naar Utrecht nog videobeelden van de tegenstander bekeek. "Ze spelen de lange bal op hun spits en proberen dan aan te sluiten", zei hij over die voorbereiding op de wedstrijd. "Dat spel heeft ze in de laatste wedstrijden veel succes gebracht. We moesten ook voorkomen dat het publiek massaal achter de ploeg ging staan. Daarom was ons vroege doelpunt zo belangrijk."

Jonge spelers

Het moge duidelijk zijn dat Hancko ook buiten de lijnen een belangrijke rol heeft in het elftal. Zo probeert hij ook jonge spelers als Antoni Milambo en basisdebutant Givairo Read te helpen. "Ik praat veel met die jongens. Ik heb ze gewezen op het belang van de wedstrijd tegen Utrecht. Het is knap hoe scherp en geconcentreerd ze waren vanaf de eerste minuut." Intussen ziet Hancko hoe Feyenoord - mede door de inbreng van de nieuwe spelers - steeds meer een team wordt. "Als ik zie hoe In-Beom Hwang zich nu manifesteert en dat Julián Carranza begint te scoren, kan ik alleen maar trots zijn."

De Klassieker

Hancko benadrukte dus veelvuldig het belang van de wedstrijd tegen FC Utrecht. Maar dat de volgende wedstrijd net zo belangrijk is, spreekt waarschijnlijk voor zich. De verdediger zelf denkt dat de ploeg er klaar voor is. "Voor ons is het gunstig dat de wedstrijd nu wordt gespeeld. We verkeren in een betere vorm dan in september."

Visualizza l' imprint del creator