Geertruida en Bijlow zien Nederland winnen vanaf de bank | OneFootball

Geertruida en Bijlow zien Nederland winnen vanaf de bank | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·16 giugno 2024

Geertruida en Bijlow zien Nederland winnen vanaf de bank

Immagine dell'articolo:Geertruida en Bijlow zien Nederland winnen vanaf de bank

Het Nederlands Elftal heeft het openingsduel op het EK in Duitsland verdiend gewonnen. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman was met 1-2 te sterk voor Polen. In Hamburg waren Cody Gakpo en Wout Weghorst de doelpuntenmakers.

Nederland begon goed aan de wedstrijd door een aantal gevaarlijke kansen te creëren. Toch was het Polen met oud-Feyenoorder Sebastian Szymanski in de basis dat op voorsprong kwam. Adam Buksa, die onder contract staat bij Antalyaspor, wist uit een corner binnen te koppen.


OneFootball Video


Direct daarna ging Nederland op zoek naar de gelijkmaker. Grote kansen werden gecreëerd, maar doelman Wojciech Szczesny bleek telkens een sta-in-de-weg. De speler van Juventus werd uiteindelijk gepasseerd door een van richting veranderd schot van Gakpo. Met een 1-1 ging Oranje de rust in.

Het duurde uiteindelijk tot de slotfase van de wedstrijd voordat Wout Weghorst het winnende doelpunt kon binnenschieten. De spits stond koud in het veld en wist Szczesny met een laag hard schot te passeren. Koeman koos ervoor om Feyenoorders Lutsharel Geertruida en Justin Bijlow de gehele wedstrijd op de bank te houden.

Opstellingen Polen: Szczęsny; Frankowski, Salamon (86' Bereszynski), Bednarek, Kiwior; Urbanski (54' Swiderski), Zielinski (76' Piotrowski), Romanczuk (54' Slisz), Zalewski; Szymanski (45' Moder), Buksa.Nederland: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké (86' Van de Ven); Reijnders, Schouten, Veerman (62' Wijnaldum); Simons (62' Malen), Depay (81' Weghorst), Gakpo (81' Frimpong).

Visualizza l' imprint del creator